NRF 25 ÅR – Oslo – 07.09.2007

NRF 25 ÅR – Oslo – 07.09.2007

Norsk rockforbund feirer 25 år i år, og i den anledningen har fire av forbundets medlemmer; Inferno, Hole in the Sky, Motstøy-festivalen og South of Heaven, samlet sammen noen av sine favorittband for å spille på Betong. Litt av en sammensetning er det og, med Iskald + 1349 og deres black metal, Ephel Duath sin småspesiell jazz-core, og Entombed som holder på med slik gammaldags svensk death metal. Vel, de greide ihvertfall å treffe meg med 3 av 4 band. Ikke værst bare det med en såpass diverse sammensetning, og etter Ephel Duaths oppvisning på Hellfest i sommer er det mye forventninger knyttet til konserten.

 

Da Ephel Duath kommer i gang blir jeg mildt sagt overrasket når det viser seg at de igjen har funnet seg en ny svindyktig trommis. Mannen sitter og bladleser mesteparten av konserten, og det viser seg i etterkant at de kun har øvd 2 uker i forkant av turen, men at han også har spilt endel konserter med bandet for noen år siden. Uansett, evt mangel på øving merkes ikke, for igjen lar jeg meg imponere stort av bandet. De har altså kuttet ned til én gitar, trommer og vokal, for å "eksperimentere med lydbildet". Hvordan 3 mann på scena greier å lage en sånn lydvegg er ganske vanvittig, især hvis man tar i betraktning hvor mange band med dobbelt opp med gitarister + bassist sliter med å komme i nærheten. Det er mange elementer fra skivene som ikke kommer med, men føler ikke at det mangler noe som helst her. Knalltight spill, knall musikk, men litt skjæring med det publikumet som er kommet hovedsaklig for å se rein death eller black. Blir man tatt på senga av et band som Ephel Duath er det kanskje ikke å forvente at man lar seg rive med, enten man liker den typen musikk eller ikke. Dette er også det eneste jeg mener bandet takler dårlig, når vokalist Luciano kommer med setninger som "whats wrong with you, are you fucking old or something?". En prat med mannen viser at han bevisst har latt være å si noe som helst live tidligere, men likevel ingen unnskyldning for en så uholdbar holdning ovenfor et nytt publikum. Vel, jeg syns konserten feiende flott, men mesteparten av de jeg prata med klassifiserte den som "møl", "kaos", "ikke for meg", eller bare "dritt". Så om ikke annet er det ihvertfall klart at Ephel ikke er et band for alle!

 

1349.jpgNeste band ut er 1349, men jeg får bare med meg deler av settet pga intervju med Ephel Duath (som gikk i vasken pga en dårlig minidisc, søren klype!). Det er begrenset med black metal som fenger meg, men 1349 gjør sitt velspilt og aggressivt, så jeg morer meg under de låtene jeg får sett. Bandet er temmelig typisk black metal både i framtoning og musikk, med liksminke og headbanging. Også greit spilt, så mye som jeg hørte, men syns lyden ble noe ullen, så detaljer og aggressivitet led der.

Grei konsert, men andre som har sett bandet tidligere mente det ikke var helt opp til par i forhold til tidligere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Entombed.jpgSiste band ut er Entombed. Klokka begynner å bli seint, så igjen må man bare velge mellom siste bane til byen eller å se siste band ut på Betong. Nå er ikke Entombed akkurat skjeldne å se på disse kanter, men det var jævla gøy sist, så jeg blir for hele konserten. Bandet fyrer, etter litt om og men igang, og gjør forsåvidt en grei jobb. For min del blir det imidlertid litt feil å se bandet på en så stor scene, og jeg føler at endel av sjarmen blir borte der. Lyden trøkker heller ikke maks, så konserten havner midt på treet. Er ikke så kjent med siste albumet, så låter derfra går fort inn og ut, og jeg finner meg selv sosende rundt for å leite etter godlyden, før jeg ender opp i en stol der jeg ser konserten fra sidelinjen. Bandet leverer forsåvidt varene, men opplevelsen faller bort i feil type lokale og litt for svak lyd. Synd, men får vel sett dem igjen til neste år!

Alt i alt en middels aften, med én skikkelig bra konsert for min del.