BLOOD RED THRONE – Nytt blod, nye muligheter

BLOOD RED THRONE – Nytt blod, nye muligheter

Et av de aller første intervjuene som ble gjort her i Eternal Terror, var med death metal bandet BLOOD RED THRONE. Det var for snart 7 år siden og siden Eternal Terror Webzine opphører sin eksistens i disse dager, fant vi ut at det var passende og ha et siste intervju akkurat med BLOOD RED THRONE. Det er originalmedlem Død som har stått for svarene denne gangen.

ET – Heisann, hvordan står det til om dagen?
DØD
– Hallais. Ganske greit. Digg å være i gang igjen med livespilling med egne band og tilbakemeldinger på skiver og konserter er helt topp, så da føler man seg jo bra!

ET – Gratulerer med deres nyeste skive; "Come Death". Jeg regner med at dere er fornøyde selv?
DØD
– Takk! Vi er knallfornøyde. Skiva ble slik vi hadde tenkt det både musikalsk og produksjonsmessig!

ET – Jeg forstår det slik at det har vært litt turbulent rundt bandet den siste tiden, både med tanke på plateselskap og med medlemmer som kommer og går. Hvordan har samarbeidet gått i prosessen frem til denne skiva?
DØD
– Hm, turbulent er vel å dra det litt langt. Det stemmer at vi ikke var fornøyd med Earache sin promotering av Altered Genesis, men de gjør en bedre jobb nå. Det at vi skiftet vokalist var helt udramatisk. Mr. Hustler måtte prioritere jobb foran band og overgangen fra ham til Vald gikk knirkefritt. Når det gjelder trommeslager var det flere grunner til at det skjedde en endring der, men det er klart at å ha en trommis som bor i samme by er en klar fordel!

ET – Hvem er det som er ansvarlig for hva i bandet i en slik prosess?
DØD
– Hm, tenker du i henhold til å ta inn nye medlemmer?!  Det var jeg som foreslo både Vald og Anders. Vald har jo jeg og Erlend(bass) spilt i band med før (Trioxin), så jeg visste han var rett mann etter Mr. Hustler. Anders var den eneste lokale trommisen jeg kunne tenke på som kunne fikse BRT stilen.

BRT_Come Death.jpgET – Lyden på skiva er mer organisk enn tidligere føler jeg, er dette den sounden dere har vært på utkikk etter hele tiden, eller følte dere at det var på tide med en forandring?
DØD
– Dette er nærmere den sounden jeg liker i hvert fall. Altered Genesis låter også panser, men den er kanskje en smule klinisk. Å finne en sound er jo litt prøving og feiling og om vi ikke har funnet den absolutt ultimate sounden, er vi godt på vei!

ET – Også rent vokalmessig har det vært en stor forandring på denne skiva. Dere frykter ikke at noen av diehard fansen vil gi dere fingeren nå som dere også har blackmetal-vokal?
DØD
– Dette er litt todelt. Det er noen som gir uttrykk for at de savner den monotone dype growlingen til Mr. Hustler, mens andre setter pris på at Vald varierer mer.  Hvis noen fans vil gi oss fingeren på grunn av at vi har en annen vokal i BRT, så er det jo synd for de…

ET – Dyktig vokalist forresten, og jeg forstår det slik at det er han som har skrevet tekstene også? Noen tanker rundt disse?
DØD
– Vald har skrevet 6 av tekstene, mens 2 tekster er skrevet av et par kompiser. Vald har vært vokalist og frontmann før han, så han har jo erfaringen. Det er jo fint at alle kan bidra på sitt felt!

ET – Hva er det som motiverer og inspirerer dere?
DØD
– For min del er det jo musikken så klart. Jeg har lyttet på death metal siden 1991 og er like begeistret for musikkstilen den dag i dag. Det å spille death metal live er et kick og jeg vet vi kan lage kvalitetsskiver i lang tid fremover!

ET – Hvordan har responsen vært så langt? Tenker da på omtaler og live?
DØD
– Come Death har fått meget bra omtaler og det fortjener den, hehe! Vi har jo hatt et opphold på et par år på livefronten, men vi har nettopp gjort to gigger og de gikk meget bra. Responsen er upåklagelig!

ET – Dere har holdt på en stund nå, og hva synes dere selv om det dere har oppnådd?
DØD
– Det nærmer seg 10 år siden jeg startet bandet, og med 4 skiver, turneer, festivaler osv, må jeg si meg fornøyd. Klart vi kunne kommet enda lengre, men vi er alle familiefolk og må prioritere litt. Men vi kommer til å satse ganske hardt med Come Death nå og vi får stadig tilbud om gigger og turneer!

ET – Hvorfor navnet "Blood Red Throne"?
DØD
– Enkelt og greit en eldgammel tekst til Tchort når han spilte i Green Carnation som meg og han syntes passet opplegget når vi startet opp…

 

BRT_1.jpg

ET – Det er jo gjerne vanlig med en lengre tur etter et plateslipp, men hvordan vil dette utarte seg for Norge? Noen planer om å spille litt rundt omkring på berget, eller er det utlandet som er hovedfokus?
DØD
– Det er nok utlandet som er hovedfokus, men vi har da noen gigger her hjemme også. Noen lengre turne blir det ikke uansett, men vi ser for oss ei to ukers greie på nyåret! Ellers har vi en del helgegigger fremover både i ut og hjemland!

 

ET – Dere spiller jo alle sammen i andre band. Hvordan får dere tid til dette når BRT er hovedfokus? Føler dere noen gang at dere må gå på akkord med de andre bandene pga BRT?
DØD
– Nå er det vel bare meg og Erlend som har andre band akkurat nå, men alt må planlegges uansett. Ikke bare i forhold til band, men familie, jobb og allting. Med litt god kommunikasjon er ikke dette noe problem, så vi får se åssen ting blir fremover.

ET – Da har jeg ikke noe mer, men skulle du ha noen berømte siste ord så er det bare å skrike ut nå.
DØD
– Sjekk ut www.myspace.com/bloodredthrone666 og sjekk ut hva BRT driver med. Det vil også bli lagt ut en musikk video snart. Ellers oppfordrer jeg folk til å oppleve oss live og få sin dose kvalitets death metal!