KRISIUN – Oslo – Oslo, Club Maiden

KRISIUN – Oslo – Oslo, Club Maiden

Dessverre var det plikter denne dagen som gjorde at jeg ikke rakk å se Crionics og Immolation så første band ut for mitt vedkommende ble Rotting Christ.

 

Rotting Christ har holdt det gående helt siden 1988 og har 9 studioplater samt 4 LP'er og en DVD på samvittigheten, så bandet hadde mer enn nok å velge i av låter å spille denne kvelden. Settet bestod av en blanding av nyere og eldre låter, som "The fifth illution", "Non Serviam" og "The Sign of evil existence" for å nevne noen.

 Rotting Christ har jeg sett en gang før på Inferno for noen år tilbake, men jeg lot meg ikke imponere av deres midt-tempo black metal den gangen, så forventningen til å se dem spille live igjen var ikke akkurat stor.

Det var da en positiv overraskelse å se bandet virke mer engasjert enn sist og at Club Maidens intime lokaler talte til fordel for bandet, var det lite tvil om. Det var trangt om plassen og publikummerne som kom nærmere scenen virket som om de fikk bandet til å gi mer fra seg .

Det virket dessuten som det var mange som var kommet for å se nettopp dem. Det var flere som sang og headbanget med til låtene, deriblant flere jenter og en "eldre" mann i 50 årene, noe som var kult å se. En bra konsert fra Rotting Christ, et band jeg har tenkt å høre mer på.

 

fe562f3f784e694a0b280291ffc13f67.jpgKveldens høydepunkt var likevel uten tvil Krisiun. Bandet startet med en ganske drivende og groovy låt for dem å være, etterfulgt av "Vengeance's revelation" som var mer i det tempo Krisiun er kjent for- meget kjapp. "Vicious wrath" fra nye albumet og "Murderer" fulgte og ble framført på en strålende måte.

Med så mye lyd og svært samspilt band var det nesten umulig å skjønne at bandet bare består av 3 mennesker. Til og med når Moyses Kolesne spilte gitarsolo var det ingen som savnet en rytmegitar. Det var også veldig hyggelig at bandet satt så stor pris på fansen som hadde kommet for å se dem. Mellom nesten hver låt var det lovord å høre om hvor bra publikum var.

Det var flere i publikum som ropte ut låter de ville høre, og bandet spilte dem villig. Blant en av disse var låta "Black domene" fra første albumet.

Videre denne kvelden fikk vi servert låter som "Hatred inherit" med drøyt mye blastbeats for en tromme slager- selv for Max Kolesne å være. "Refusal" og "Bloodcraft" fra nyeste albumet "Assassination" ble også spilt til de fremmøttes store begeistring. Som en verdig avslutning denne kvelden ble "Kings of killing" framført på yppelig vis. Låtene har mange like elementer, uten at de gjentar seg. Krisiun er et band man ikke nødvendigvis trenger i store doser for å bli fornøyd.

Det er liten tvil om at folk kom for å se et av de nye ledende bandene innen death metal sjangeren. De fikk det de betalte for, her har vi et band som kan å levere varene live.

 

Bildene er hentet fra Trondheimsgigen dagen i forveien.