LAMB OF GOD – Edinburgh – The Liquid Room, Edinburgh

LAMB OF GOD – Edinburgh – The Liquid Room, Edinburgh

Wow! Dette var litt av en konsert! I utgangspunktet befant jeg meg i Skottland for å få med meg Machine Heads gig i Glasgow dagen etter, men oppdaget ved en tilfeldighet at Lamb of God skulle spille i Edinburgh denne kvelden. Når det også viste seg at de skulle ha gig'n i et lite lokale på størrelse med Garage i Oslo, så var jeg bare nødt til å møte opp! Jeg liker virkelig det bandet driver med, og det er ikke ofte en får sjansen til å se et band som headliner arena-gig'er i USA, spille i en liten bule som denne!

Her var det full fart fra første strofe – publikum skulle overkjøres med knallhard metal, og ikke et sekund skulle kastes bort. Vokalist Randy Blythe var i toppform, og vrengte omtrent lungene for å få med seg publikum på bandets "oppdaterte thrash". Lamb of God har utviklet seg en del siden debuten "New American Gospel" (eller fra de het Burn the Priest for den saks skyld) og har virkelig funnet en jævlig fengende og hardtslående stil. Og live funker dette som bare faen!

Vi ble servert hovedsaklig låter fra de to siste platene, men det ble også noen drypp fr0d03ad4ec349d2c6bdd7b3f287d27910.jpga debuten, samt andreplata "As The Palaces Burns", for ikke å snakke om en forrykende versjon av "Bloodletting" fra Burn the Priest-dagene. Og publikum var helt med – til tider tror jeg de stakkars vaktene ved scenen var redd for egen helse, når Blythe og co fikk med seg aboslutt hele salen på circle-pits og wall of death. Bandets ganske groovy blanding av thrash og mer moderne toner er virkelig skapt for en live-setting, og det var nok en del som fikk tildelt noen kraftige blåveiser i pit'n denne kvelden.

Lyden var også overraskende bra i dette lokalet, og det så ut som om bandet virkelig trivdes på den lille scenen. Kanskje er det litt befriende å spille en gig som denne, når du pleier å opptre for publikum som teller tusener pr opptreden i hjemlandet? Det var i hvert fall ingenting å si på innsatsen, og dette var en stor metalkveld! Håper virkelig de gjør en lignende konsert i Norge snart – da er det bare å møte opp og la seg bli slått overende av Lamb of God.