APRIL – Tidelines

APRIL – Tidelines

April er ett finsk band på Spinefarm og deres debutplate Tidelines er produsert av Tero Kinnunen, viden kjent for sin jobb med Nightwish.

Det er ikke helt lett å skulle plassere April (teit navn for øvrig) i noen spesiell sjanger, men basisen er altså metalcore med elementer fra både alternative rock og pop (ballader? Hva i…). Sammenligner dem med band som Killswitch Engage, Shadows Fall og Unearth uten å blunke, men det er altså betydelig mer melodiøst (og kommers) enn som så. Langt ifra ditt typiske Spinefarm-band, men det er nå så.

Skivas, og bandets, største hakepunkt er derimot vokalist Hakim Hietikko, som rett og slett ikke har den pondusen i stemmen som trengs. Dette høres spesielt godt i de rolige låtene. Det låter mer surt enn godt er, og kunne trengt litt ekstra punch. Stemmen altså. Som jeg leste et annet sted; tar du bort skrikinga fra metalcore, så sitter du igjen med et småsint rockealbum.

For å oppsummere; Noen interessante melodilinjer hist som pist, men i det store og hele dørgende kjedelig metalcorerock.

Hmm, fant jeg nettopp opp navnet på en ny sjanger…?

 

www.aprilweb.net