MUNICIPAL WASTE – The art of partying

MUNICIPAL WASTE – The art of partying

  • Rating: 5.5 / 6

Ingenting gleder meg mer enn å oppdage nye fantastiske metalband. I 2005 var det Municipal Waste som stod for det årets beste album, i form av "hazardous mutation", og Municipal Waste ble med det et av mine favorittband. Når oppfølgeren nylig dukket opp i posten var det med klamme og nervøse hender jeg satte på det jeg håpet var et nytt mesterverk. Spenningen var stor, men heldigvis skuffer ikke Municipal Waste denne gangen heller. Dette er så jævlig forbannet tøft fra start til slutt.

Municipal Waste kommer fra Richmond i Virginia, og spiller crossover, altså musikk i grenselandet mellom thrash metal og hardcore. Det er riktignok kraftig inspirert av band som DRI og Cryptic Slaughter, men låtene er så sinnsykt bra, at jeg har ingen problemer med å se gjennom fingrene angående mangelen på originalitet. Årets mesterverk er som forgjengeren en orgie i fete riff, høyt tempo og fengende refrenger. At tempoet er meget høyt hele tiden gjør at musikken krever noen gjennomhøringer før låtene sitter, men tro meg, de kommer til å sitte som støpt. Mennesker som mangler humor, kan muligens ha problemer med bandets hang til humoristisk og useriøs lyrikk, men til denne typen musikk passer tekstene perfekt. Tro meg, kombinasjonen fet musikk og humoristiske tekster har vel aldri fungert bedre.

I forhold til forgjengeren har tempoet blitt enda høyere denne gangen, noe som bidrar til et noe mer punka uttrykk, men frykt ikke, det er fortsatt mer enn nok thrash her for å tilfredsstille den mest ihuga thrashfan.

Det er egentlig vanskelig å formidle med ord hvor fet denne skiva er. Alt låter sinnsykt bra, både vokal, produksjon, riff og energi er krem. Absolutt alt sitter som et skudd. Den eneste grunnen til at "the art of partying" ikke får karakteren seks, er at jeg er en smule usikker på om den er like fantastisk som forgjengeren, som var en soleklar sekser.

Liker du thrash? Dersom svaret er ja, da gjør du deg selv den tjenesten å kjøpe årets beste thrash metal album, for maken til humørspreder av et album finnes ikke.