BATTERED – Oslo – Oslo, Garage

BATTERED – Oslo – Oslo, Garage

Dette var en konsert jeg hadde en del forventninger til. Svenskene er storleverandør av den type thrash The Haunted driver med, men her i Norge er det ikke så mange som holder på med det samme (meg bekjent i hvert fall). Jeg så Battered på Inferno i fjor, og det var en av de store positive overraskelsene. Selv om den kanskje ikke er alt for original i uttrykket, synes jeg debutskiva deres også er en veldig underholdende affære, så jeg hadde tro på at kveldens konsert skulle bli en virkelig bra en. 

Men først var det Deject sin oppgave å varme opp publikum. Dessverre var det ikke så mange som hadde tatt turen til Garage denne kvelden, men Deject-gutta hadde i hvert fall tatt med seg noen virkelig ihuga fans. For det var nesten "boyband"-tilstander mellom låtene (om enn i noe mindre skala kanskje!) med ungpikehyling av full hals. Nå var det heldigvis ikke mye boyband over det Deject leverte – det var death metal for alle penga. Alle ingrediensene var på plass – kjapp-kjappe partier, growle-vokal, helikopterbanging og en dose blytunge partier for å variere musikken litt. Særlig de tunge partiene kunne minne en del om det Illdisposed drev med på midten av 90-tallet. Danskene var mestere på de skikkelig groovy tunge partiene, og det fikk også Deject til veldig bra. Den kjappere delen av låtene satt også bra, sjøl om det kanskje blei litt anonymt til tider. Men det var bra framført og ganske underholdende. En god cover av en av mine favoritt Entombed-låter (Out of Hand) gjorde de også, så alt i alt var jeg fornøyd med det som ble servert av første band.

85182d3a6c1e0625c1f7ae34bb4008d9.jpgSå var det Battered sin tur. Som sagt var det dessverre ikke så mange som hadde møtt opp på Garage, og det var synd, for de gikk virkelig glipp av en knallgod gig av Battered! Bandet lot seg ikke affisere av den noe slappe stemningen foran scenen, og kjørte på for full guffe fra første sang. De hadde en ganske energisk fremtreden på scenen, og særlig vokalist Siggy Olaisen var høyt og lavt under hele konserten. Han gjorde alt for å få med seg publikum, og sto nesten ikke stille et sekund. Han er også en god vokalist, og passer musikken veldig bra – ikke ulikt en viss Peter Dolving i The Haunted, gjør han både den superaggressive og mer melodiøse vokalen veldig bra. Nå er ikke resten av bandet noen sinker heller – med trioen som en gang var Einherjer på gitarer og trommer, ble musikken levert fjellstøtt. Nå er det et stykke unna vikingmetallen til Einherjer, men også mer moderne thrash takler disse gutta veldig bra. Jeg har nevnt The Haunted et par ganger nå, og det skal vel ikke stikkes under en stol at det ligner ganske mye på svenskene til tider. Men nå har jo "originalene" (det er vel strengt tatt en del amerikanske band som konkurrerer om den tittelen) gått over til en litt annen stil på sin siste plate "The Dead Eye", og jeg synes definitivt det er plass til Battered også. Og det er ikke bare rett fram thrash – her og der er det partier som røsker opp og varierer uttrykket. Tid til en ny låt blei det også, og den lover definitivt bra for den nye plata som skal komme etter hvert. I det hele tatt har jeg fint lite å utsette på det Battered leverte denne kvelden. Det var rett og slett steintøff thrash metal, og jeg storkoste meg på denne konserten. Håper ikke de lot seg skremme av det litt labre fremmøtet, og at vi snart får se dem igjen i Oslo!