COLLARBONE – The Black of Beyond

COLLARBONE – The Black of Beyond

Dette er for meg et nytt bekjentskap, og ut i fra hva jeg kunne finne ut om bandet(som ikke var stort) så er dette deres første album. Og de var visstnok vinnerne av en stor finsk Battle of the Bands konkurranse. Deretter ble de plukket opp av Ranch, som er en underlabel av Spinefarm.

Og resepten til bandet virker meget enkel, korte og fengende låter. Enkelt og greit. Få av låtene varer noe særlig lengre enn 3 minutter, og albumet i sin helhet tikker så vidt over halvtimen. Selv om musikken langt i fra er noe virkelig imponerende greier, så skal det nok være plass til et band som Collarbone i dagens musikk bransje. De kan sammenlignes med en soft versjon av The Used med noe Faith No More i seg. De har mye av The Used’s emo/metalcore og mye av tyngden til Faith no More.

I og for seg er dette en helt grei første skive i fra finske Collarbone, men en lite inspirerende vokal og til tider litt for enkle låter gjør at man ikke helt får fatt på bandet. Det er to låter som skiller seg ut vokal-messig, det er første sporet, «Seafarer's Song», der man blir dratt med i en kjapp fengende låt med like kjappe taktskifter, og man blir fenget ganske fort, bare så synd at resten av albumet ikke holder like stor kvalitet som akkurat denne låta. Og vokalen her er virkelig god! «Clearance» er andre låta som skiller seg ut, hovedsaklig for at dette er den enste låta der den mer typiske metalcore vokalen kommer frem i førersetet, og ikke bar langt(!) i bakgrunnen som en form for koring slik det har vært tidligere på skiva. Og på denne låta kan man lett høre linken til The Used, men også andre band som 36 Crazyfists og Korn.

Alt i alt en god debutskive, det er enkelte låter som redder skiva, men samlet sett så har bandet en hel del å gå på.