IMMOLATION – Shadows In The Light

IMMOLATION – Shadows In The Light

To år etter forrige skive, den glimrende "Harnessing Ruin", er Immolation tilbake med ikke bare ny skive, men også en ny EP kalt "Hope And Horror". Men nå er det den nye skiva vi skal snakke om.

Jeg kan like godt si det med en gang, at jeg er bittelitt skuffet over "Shadows In The Light". Den sitter ikke helt som den skal, selv etter utallige gjennomhøringer. Jeg tror noe av grunnen kan være at siste halvdel av skiva føles sterkere enn den første.

Dog, Immolation er seg sjøl lik. Det har de alltid vært, og er det også her. Låtene varierer som alltid mellom småkjappe og aggressive riff mot mer dystre og tunge riff, avbrutt av masse taktskifter og flotte gitarsoloer. Faktisk tror jeg aldri soloene har vært såpass bra som på "Shadows…" Produksjonen er strøken og låtene varierer bra slik at det aldri blir direkte kjedelig å høre på, og det låter umiskjennelig Immolation av dette verket. Bandet er jo dessuten i besittelse av en vokalist med en særdeles distinktiv stemme som er med på å gjøre dette bandet til noe helt spesielt.

 Det er mer "back-to-basic" på denne skiva, og det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting. "Unholy Cult" er fortsatt deres beste skive mener nå jeg, så… Like fullt er det ei knallskive Immolation har levert, igjen, og for fansen er det bare å løpe og kjøpe.