NEDLOK – Metal, TV reklame og pelskledde kaniner

NEDLOK – Metal, TV reklame og pelskledde kaniner

Nedlok er et konsertarrangørkonsept med 3 vidt forskjellige personer som holder til på Club Maiden i Oslo. Denne lille ”familien” består av en rappkjeftet men blid dame fra Fetsund, en herremann opprinnelig fra Skjåk som er kjent fra TV skjermen og en yngre herre med bass fra Kolbotn som de to andre kaller sin sønn. Jeg snakker selvsagt om Anna, Geir og Sindre, personene bak konseptet Nedlok Metalfest. Denne gjengen og undertegnede møttes endelig for en prat etter opptil flere misforståelser, uteblivelser og mye krøll på et bakrom bak baren på Club Maiden der Eternal Terror ville prøve å finne ut litt mer om Nedlok. Det ble en god del drittprat og fliring som jeg valgte å ikke ta med i dette intervjuet, ganske enkelt fordi det ble umulig å tolke, hehe.

 

ET – Hva skal vi begynne med da? En skål kanskje, hehe.
GEIR – Ja, med 2 øl og 1 vann, hehe.
ET – Geir, først må jeg spørre om hvem som kom på den geniale ideen å snu etternavnet ditt og vips så hadde dere et navn på klubben?
GEIR – Det var bare en ide jeg fikk mens jeg jobbet på Elm Street for et par år siden. Det var å lage noe som het Club Nedlok på Elm Street, det samme opplegget som vi har her på Maiden med konserter og slikt. Jeg fikk ikke noe respons fra dem på det. Tok meg derfor en tur hit og slengte ut ideen til Hilde, som er sjefen her. Og hun sa bare: ”Når har du tid til å begynne?”, hehe. Men hvordan vi kom på det med navnet, det var en gang vi lurte på og fant ut hvorfor Samoth i Emperor het Samoth, hehe.

ET – Hvilken profil satser Nedlok på?
GEIR – Det er mye black, death og thrash metal band, men det er rom for andre typer band også hvis det er behov for det.
ANNA – Det vi håper å kunne få til på sikt er å fokusere mest på de bandene som ikke spiller mye. Hente fram de bandene som er jævla bra men som er blitt litt glemt. De arrangementene er Nedlok Metalfest og blir arrangert den siste helgen hver måned. Vi booker band enkelte andre dager også, men da er det bare Nedlok og ikke Nedlok Metalfest.

Nedlok_1.JPGET – Hvordan fungerer samarbeidet mellom Club Maiden og Nedlok?
ANNA – Det er knirkefritt med knirking, hahahaha.
GEIR – Haha, men det er det samme her som det er andre steder når 2 instanser skal samarbeide; det oppstår diskusjoner. Men i stedet for å true med å flytte til andre steder fordi vi ikke får de som vi vil, hehe, så setter vi oss heller ned og diskuterer oss fram til en løsning begge parter kan være fornøyde med. Club Maiden har sine interesser og de skal tross alt leve av dette. Og da er det ikke bare for oss å komme inn og låne lokalet og arrangere konserter. Vi har vært veldig heldige for vi slipper å måtte betale en dritt for leie av lokale, og vi synes selv det fungerer jævli bra.
ANNA – Vi har vel stort sett fått igjennom det vi ville. Det store for oss den siste tiden har vært å få den DJ-en vi har på kveldene våre til å spille i hele lokalet og ikke bare inne i konsertlokalet. Vi var litt redde for at det skulle skremme bort den andre delen av det alternative, men det har gått bra.
GEIR – Det fungerer slik nå og vi tror det skal være sånn framover. Det som har vært problemet for DJ-ene inne i konsertlokalet er at alle sammen går derfra og ut i det andre lokalet når konsertene er ferdige.
SINDRE – Det blir litt lite folk igjen der inne, for det er mye bedre å sitte her ute.
GEIR – Nå når sommeren kommer så blir ikke det problemet så jævla stort, for da åpner uteserveringen på terrassen bak. Problemet da blir at det kun er lov å ha åpent der fram til midnatt.
ANNA – Vi har ingen grunn til å klage; det er et knallfint lokale. Det fungerer supert med at man har muligheten til å sitte her ute og vil man gå inn og se på konserten så betaler man i døra der inne.
Lydmannen slet litt med lyden på de 2 første konsertene vi hadde, for han var ikke vant til å skru lyd på metalkonsert, men han har blitt veldig flink. Det er veldig bra lyd her i motsetning til på veldig mange andre klubber i Oslo som sliter med lyden. Club Maiden har investert mye penger i et PA anlegg som egentlig er ment for et dobbelt så stort lokale som det som er her.
GEIR – Vi har fått mange tilbakemeldinger fra bandene som har spilt her om at her er en av de plassene de har spilt som har hatt best lyd, og det har vel også publikum gitt uttrykk for. Dette har vært med på å trekke enda flere band til oss, for ryktene går om at det er bra lyd her. Man slipper å overbevise dem om at her er det bra. De hører det i stedet fra andre band og musikere at her er det bra. For eksempel etter at Manifest fra Trondheim spilte her, har vi fått flere henvendelser fra andre Trondheimsband som har lyst til å komme hit og spille.
ANNA – For eksempel slike band som de pelskledde kaninene i Goat the Head, hehehehe.

ET – Anna, du var litt inne på DJ-er i sted, for dere kjører en god del DJ-er på arrangementene deres. Hvordan foregår utvelgelsen av DJ-er; er det bare store og kjente personer som får være DJ eller er det muligheter for andre litt mindre kjente også?
GEIR – Ideen er at DJ-en også skal være med på å dra folk til arrangementene våre. Vi reklamerte med Ola fra Grave som DJ for litt siden, og når folk ser det på plakaten kan det jo hende at de tenker at han spiller sikkert mye tøff musikk, og da kommer de for å høre hva han spiller også.
ANNA – Det er et mer kvalitetsstempel over det når vi gjør det slik. Det er ikke bare en kompis vi har hentet inn som har mange skiver eller som kun spiller favorittskiva si 1000 ganger. Det har egentlig ikke noe med navnet å gjøre, men hvis vi tar Fenriz; han har jo vært her en del ganger, han er en erfaren DJ og han vet hva han gjør. Det skal være kvalitet over det og folk skal vite at det blir bra musikk.
GEIR – En annen ting vi også legger vekt på er at DJ-ene skal spille variert musikk. Det skal ikke bare være black metal eller bare death metal; det skal være noe for alle som er her.
SINDRE – Bortsett fra de som liker nu metal, hehe.
GEIR – Ja, men de får ikke lov til å spille her, haha.
ET – Er det like lett å få tak i DJ-er som band?
ANNA – Ja, det er faktisk slik at folk maser på oss for å få være DJ. Vi har en lang liste med folk som vil være DJ hos oss. Folk synes det er kult da de hele tiden får feedback fra folket på det de spiller samtidig med at de ser responsen de får når de setter på den og den låta.

Nedlok_2.JPGET – Nok om DJ-er og over til noe helt annet. Konsertaktiviteten er forholdsvis stor i Oslo for tiden, synes vi som ikke bor her da, hehe. Men den er tydeligvis ikke stor nok da for dere. Mener dere det er for lite konserter å velge imellom eller er det andre mer tvilsomme årsaker til at dere holder på?
GEIR – Penger, hehehe. Jeg var arbeidsledig og hadde ingenting å gjøre, så da tenkte jeg hvorfor ikke starte opp noe selv. Jeg har vært med i metalmiljøet i årevis, kjenner godt til det meste der og jeg synes det er jævli artig å drive på med det. Da jeg fikk med meg Anna i tillegg ble det enda morsommere for da slipper jeg å gjøre så mye selv, hahaha.

ET – Er det dere tre som er med eller er det flere ildsjeler som er med i Nedlok?
GEIR – Det er kun oss tre ja.
ET – Hvem er det som er sjef av dere da?
GEIR – I navnet er det vel jeg, men i praksis er det nok Anna, hehehe. Jeg og Anna er likestilte, så sånn sett er det ingen av oss som er sjef.

ET – Nå må vi få litt bakgrunnsinfo om dere alle tre og vi kan begynne med deg Geir; hva har du gjort bortsett fra å henge ut navnet Rune på TV?
GEIR – Har jeg gjort det? Når da?
ET – I den resirkulasjonsreklamen med pizzapapir.
GEIR – Å jaaa, hahaha. Det var fordi han ene rollefiguren i den reklamen het Rune. Men det var ikke personlig tilsiktet det altså, hahahaha. Men bakgrunnsinfo ja. Jeg er født og oppvokst i Skjåk i Gudbrandsdalen og kom til Oslo i 88. Fikk jobb i Posten men ble drittlei og slutta. Fikk deretter jobb i NRK og har stort sett drevet med musikk og NRK siden det. Spilte i et band som het Valhall på 90-tallet og det er vel kort fortalt hva jeg har gjort. Det har vært en del konfransierjobber det siste året og det blir en del framover også.
SINDRE – Geir er jo Norges metalpappa, hehe.

ET – Hva med deg Anna; hva har du bedrevet din ungdom med?
ANNA – Jeg er fra Fetsund og har alltid vært metaldame. Jeg og Petter fra Audiopain vokste opp sammen og vi satt på hans gutterom og skrev brev til alle mulige band, hehe. Flyttet ganske tidlig fra bondelandet og inn mot Oslo. Jobbet litt i rockeklubb og etter at jeg fikk ordnet en del konserter for diverse band deriblant Forgery, så ble jeg manageren deres. Det var helt greit for når jeg gjør noe så gjør jeg det aldri halvveis; jeg gjør det 100 %. Det er vel derfor jeg har fått nazi-rollen i Nedlok også, hehehe.

ET – Og så var det ”ungen” da, hehe.
SINDRE – Jeg er en unggutt fra Kolbotn som har vært med og arrangert en del konserter i diverse ungdomsklubber. Jeg spiller i 2 band, Nekromantheon og Obliteration, det siste er signet på Tyrant Syndicate, plateselskapet til Darkthrone gutta. Jeg er veldig opptatt av metal og spesielt undergrunnsmetal. Det var sånn jeg ble med her, da jeg kjenner ganske godt til undergrunnen i Norge. Har ikke så mye grunnlag til mer bakgrunn enn det der, i og med at jeg er bare 19 år, hehe.

ET – Da vet vi litt mer om dere tre. Hvor ofte kjører dere arrangement?
GEIR – Den siste helgen hver måned er for så vidt vår faste helg, men vi tar en liten pause nå i sommer og begynner på igjen i september.
SINDRE – Noen ganger er det litt mer og noen ganger litt mindre. Vi må tilrettelegge etter hva som skjer andre steder.
ANNA – Vi har gitt i fra oss en og annen helg når det har vært noe spesielt her på Club Maiden, men det er fredag og lørdag den siste helgen i hver måned vi kjører våre arrangement. Vi har også ganske frie tøyler til å booke inn band på datoer ellers også, så lenge de er ledige.

ET – Nå er dette intervjuspørreskjemaet mitt noe utdatert da det egentlig skulle vært tatt før Protector konserten i februar, hehe, så jeg har ikke flere spørsmål til dere.