DOZÄRNE – III

DOZÄRNE – III

Lillestrømbaserte Dozärne kom sammen i '96 og startet som et Die Psalma inspirert punkrock band, så langt har de kun klart å vri ut av seg skiva NRWGNPNKRCK i '02. Gjengen som er på god vei til å fortjene sitt rykte som verdens tregeste band har endelig klart å trykke opp en EP med fire låter for å underholde oss. Det de ga ut i '02 virket litt tilfeldig sammensatt og jeg fikk inntrykket av at noen av låtene hadde ligget vel lenge i skuffen før de ble utgitt, likevel var høydepunktene så bra at Dozärne sjarmerte meg og jeg gledet meg da jeg fikk denne i hus.
Den første, og største, skuffelsen var at det bare var snakk om fire låter. Nå er det slik at Dozärne har låter klare, men de trenger økonomisk hjelp for å få gitt det ut, derfor denne smakeprøven på hvordan det står til i leiren. Det er et helt nytt uttryk de kommer med denne gangen. Der de før var milde og naive har de nå blitt tunge, brutale og kyniske, før var de punkrock, men nå vil jeg driste meg til å påstå at de er metal-punk. Alt er mørkere og mer brutalt. Produksjonen har blitt litt klarere samtidig som at den her tilført musikken mer tyngde der alt er bygd opp rundt seige riff. Som låtskrivere har de utviklet seg langt på vei (mot metal) men jeg føler at noe av den barnslige gleden i og rundt bandet har tapt seg på dette. Jeg likte virkelig NRWGNPNKRCK og den naive sjarmen de hadde den gang, men at gutta skal bli voksne? Nja…
Etter å ha hørt denne EP'n mang en gang sier jeg som reklamen: Skeptisk!