IMBALANCE – Oslo – Oslo, Club Maiden

IMBALANCE – Oslo – Oslo, Club Maiden

Først ut denne kvelden, var Forbidden Forest fra Drammen – et nytt bekjentskap for min del (bandet, ikke byen…). Hadde lest infoen på Myspace-sida deres, hvor de lister opp så vidt forskjellige inspirasjonskilder som Morbid Angel, Sepultura, Saga og Rainbow. Og det høres i musikken! Her er det virkelig variasjon i ordets rette forstand, muligens litt for mye av det gode til og med. Det er kanskje størst vekt på "tradisjonell" heavy metal, men det blandes inn folk, prog, thrash og litt death også for ordens skyld. Og når gutta kjører to cover-låter midt i settet, velger de like godt henholdsvis Napalm Deaths "You Suffer" og Twisted Sisters "Burn in Hell". Den første kanskje mest for det litt komiske aspektet med en 4 sekunder lang låt, mens den siste nok ligger noe nærmere det uttrykket gutta selv har.
Men som sagt er det stor variasjon i musikken, og jeg må innrømme at jeg sleit litt med å få tak på det gutta holder på med. De er dyktige musikere, og har god live-fremtreden, men musikalsk blir det litt for mye hummer og kanari for min del. Tror kanskje de hadde tjent på å fokusere litt mer på en sjanger. Ikke det at det ikke går an å blande vidt forskjellige ting, men det funker etter min mening ikke like godt i låtene her. Den låta som satt best denne kvelden, var den siste, hvor de har valgt et forholdsvis moderne lydbilde med tunge og aggressive riff. Ikke så mye blanding av stilarter i denne, og det tjente sangen på i mine ører.

Så var det Imbalance sin tur! Må kanskje for ordens skyld nevne at jeg faktisk kjenner gutta i bandet godt, og har sett dem live et tosifret antall ganger nå. Men at jeg har karret meg på så mange konserter er det også en grunn til – jeg synes nemlig det de driver med er veldig bra! I hovedsak er det snakk om beinhard thrash metal, men Imbalance veit også godt hvordan de skal krydre låtene med partier som gjør at det vi får servert er både variert og spennende. Etter de to demoene "Burial of Consciousness" (2004) og "Bestial by Nature" (2005), begynner de nå å nærme seg å skulle sette sammen en hel plate. Og ser man på det de presterer live, er tida definitivt moden for det!
Det er virkelig driv over Imbalance live. Gutta har blitt ganske scenevante, og har ikke noe problem med å kjøre over publikum med skikkelig trøkk. De har et veldig bra groove og har definitivt den fokusen jeg føler kveldens første band kanskje mangler. Bandet har etter hvert bygget seg opp en bra samling med gode låter, og det er variasjon her som gjør at en times sett ikke blir det minste kjedelig. Det er definitivt fokus på varierte og knallharde riff (noe som er helt etter min smak!), men bass og trommer er fjellstø og det er masse kule detaljer som hever låtene flere hakk.
Denne kvelden fikk vi servert alt fra 10 år gamle låter fra den gang bandet het Frost, til noen helt nye, som aldri var spilt live før. De gamle låtene sitter som de skal (med unntak av litt slurv på "Stalk"), og de nye låtene var det masse driv og trøkk i. Her er det skarpe riff på rekke rad, og masse spennende partier som gjør sitt til at låtene flyter bra. Det er kontant levering av låtene og veldig "in your face". Særlig avsluttende "Dies Irae" er en kraftutblåsning som treffer akkurat så hardt den siste låta i et live-sett skal gjøre. Flott oppvisning i aggressiv metal, og jeg gleder meg til å høre dette på plate snart!

Imbalance spilte:de649ebfecd4f37153139950b3d432cf.jpg

Deprivation
On Your Knees
Take Your Eyes
Red Moon
Contraptions
Contemplating Upon Change In The World
Burial Of Conciousness
Ease Your Pain
Torn From My time
Bestial By Nature
Open Wound
Stalk
Dies Irae