RED HARVEST – Oslo – Oslo, Club Maiden

RED HARVEST – Oslo – Oslo, Club Maiden

Red Harvest begynner virkelig å bli veteraner i det norske metal-miljøet, med 10 utgivelser i løpet av 15 år. Så når de skulle ha release-konsert for sitt siste album, "A Greater Darkness", bestemte de seg for å gjøre en litt spesiell konsert – de skulle likegodt spille alle sangene fra den ferske utgivelsen fra start til slutt!

Jeg hadde skaffet meg plata noen dager i forveien, og hadde rukket å gjøre meg ganske godt kjent med sangene allerede – og det er vel bare å konkludere med at dette er nok en fjellstø utgivelse fra Red Harvest! Hvorfor disse gutta ikke er "store stjerner" i utlandet, er for meg en liten gåte. Ikke det at jeg har full oversikt over hva som finnes innenfor den industrielle delen av metal-sjangeren, men Red Harvest mestrer etter min mening virkelig denne stilen. De har også nesten alltid fått gjennomgående strålende anmeldelser for de de holder på med, så nå er det på tide at de får et virkeligc1c46e5b8d48928c41387e963ae43725.jpg
gjennombrudd!
Det er ikke ofte man får høre band spille en hel plate live, så jeg var spent på hvordan dette ville bli. Red Harvest har vel i grunn alltid laget plater som tjener på å høres i sin helhet, så jeg hadde håp om at dette skulle gjøre konserten til noe spesielt også. Og om det gjorde! Her var det fullt trøkk fra første gitaranslag i "Antidote". Selv de roligere låtene som andrelåta "Hole in Me", fikk en ekstra dimensjon denne kvelden. Var også spent på hvordan de skulle gjøre de mer elektroniske låtene, men det funka som bare det. Særlig "Warthemes" var en höjdare, når hele bandet dro til med ekstra tyngde på slutten av låta – her ble det tungt og massivt som bare det! Skulle nesten ønske de hadde denne versjonen på plata også. Et annet høydepunkt var det som kanskje er min favorittlåt på den nye plata – "Icons of Fear". Så brutalt og "knyttneve i trynet"-hardt skal det gjøres! Generelt er nok tempoet dratt ned noe i forhold til "Internal Punishment Programs", men fortsatt er det hardt som bare pokker, og bandet er mestere i å male blytunge lydbilder.
Red Harvest hadde mange trofaste fans på plass denne kvelden, så det ble fort høy stemning i lokalet. Vill jubel og masse taktfaste rop mellom sangene. Ikke det at det var så mye pusterom mellom slagene – her skulle vi overkjøres med beinhard industriell metal! Bandet er virkelig samspilt, og det meste sitter som spikra. God live-lyd klarer de også å få til i det relativt lille lokalet til Club Maiden. Etter ca en time med alle sangene fra den nye plata, gikk bandet av scenen for en liten pause. Men etter bare fem minutter var det klart for en snau halvtime med gamle låter for å runde av en vellykket kveld. For min del kunne de gjerne ha holdt på en time til – så bra er rett og slett Red Harvest anno 2007. Men uansett var det en topp konsert, som alltid fra disse gutta. Vel blåst, og lykke til med den nye plata!