TANKARD – Zombie Attack

TANKARD – Zombie Attack

  • Rating: 4 / 6

På begynnelsen av 80 tallet da thrashbølgen herjet som verst, dukket det opp et band i Frankfurt, Tyskland. Bandet bestod av fire unge gutter som etter hvert kom fram til at bandet deres skulle hete Tankard. Ettersom annen hvert band hadde sin egen sjanger på den tiden, fant de ut på spøk at de skulle spille noe de ville kalle alkometal. At dette skulle bli bandets bane for resten av karrieren, var det vel ingen som trodde, men det har det altså. Men nå er det nok historie for denne gang og over til bandets debutskive, som de slapp i 1986.

Zombie Attack er tittelen på skiva og her er det ganske enkelt snakk om partythrash av det gode gamle merket. Tempoet er høyt, vokalen skrikende, soloene spinnville og mange, hovedriffene til dels enkle, men fengende og skiva inneholder gromlåta (Empty) Tankard. Denne låta er en av de mest populære låtene de noensinne har laget og den er helt genial. Her er det snakk om høy partyfaktor altså. Tittelsporet er også knakende god, mens resten ikke helt har samme taket på deg som øldrikkende lytter.
Jeg husker jeg fikk denne skiva tilsendt fra min plateklubb fordi jeg hadde glemt å avbestille månedens skive. Jeg tenkte først å returnere den da penger ikke akkurat vokste på trær, men etter å ha tatt en titt på et bilde av coveret, bars det ivei til mutteren for å mase til seg ukelønn på forskudd. Dermed endte Zombie Attack opp i samlinga mi og jeg ble bitt av Tankardbillen. Ikke et valg jeg har angret på i ettertid.