HAMMERSLAGFESTIVALEN – Tønsberg – Tønsberg. Eik-hallen

HAMMERSLAGFESTIVALEN – Tønsberg – Tønsberg. Eik-hallen

Almar og kompani arrangerer for tredje året på rad Hammerslagfestival -Vinterblot.
Denne gangen litt i utkanten av Tønsberg sentrum, nærmere bestemt Eik-hallen, i motsetning til tidligere, da det hele har foregått i en gammel kirke nede i sentrum.

For meg er det ukjent hvorfor han har valgt å flytte festlighetene vekk fra sentrum, da det fører til at mange, inkludert undertegnede, fikk småproblemer med å komme seg frem og tilbake. Men det skal dog sies att Eik-hallen var flere ganger større enn Spiret (kirken), det var satt opp ekstra busser, for ikke snakke om bedre lyd! Jeg synes også det var litt morsomt med menneskene som var der. Da det var folk fra så langt unna som Tyskland og Australia som hadde funnet veien til Tønsbergs lumsk og mørke.
Undertegnede fikk ikke annledning til å være der fredag, dagen da Pandemi, Dead Mans Hand og Abominat spilte. Ei heller rakk jeg å se lørdagen første, men ikke minste band Framferd.
Framferd spilte også på fjorårets Vinterblot, og jeg kunne gjerne tenkt meg å sett de om igjen!
Etter hva jeg fikk høre så leverte de bedre enn noen gang.

Men over til det jeg faktisk fikk sett.

Linupen var som følger:
Zyklon
Kampfar
Sarkom
Malsain
Cutthroat
Framferd 

Første band ut var da som sagt Framferd, som jeg da ikke fikk sett noe til.

Andre bandet ut på banen var Cutthroat. Cutthroat spiller en slags blanding av death- og doom-metal, som de har klart å gi sin egen vri på.
Jeg ble imponert over att de presterte så bra, da de har skiftet ut en trommis og mistet den ene gitaristen (etter en lang kamp mot kreft). Dette er åpenbart dedikerte mennesker, som tar musikken sin seriøst! Dette er et band du burde få med deg! 

Malsain.1.jpgNeste band ut var Malsain. Dette var for meg et helt ukjent band. Nyskjerrig som jeg er, så stilte jeg meg strategisk på høyre side av scenen, for å se hva dette kunne være for noe. jeg må innrømme att jeg trakk litt på smilebåndene når jeg så hva som kom ut av røyken. Det var ei tilsynelatende søt lita.. helt til hun tok tak i mikrofonen! Personlig tror jeg hun kunne vært en manns beste drøm og verste mareritt, for maken til kvinnelig death-growl skal man lete lenge etter!
Vokalen var noe av kveldens bedre. Dette er et band jeg tipper jeg skal se mer av! 

Så var det tid for ett av kveldens høydepunkter, nemlig SARKOM!Sarkom.2.jpg
Sarkom spiller rask, brutal svartmetal av den gamle skolen. Hjerteskjærende skrik, med skumle gitar-spill i bakgrunnen, kombinert med ett slagverk uten sidestykke, gjør dette Sarkom til hva de er, og hvor de er. De fikk raskt med seg store mengder av publikum. De fikk med seg en noe større mengde da de covret Darkthrone's "In the shadow of the horns"! Dette var noe av det tøffeste i løpet av hele kvelden, og jeg vet at jeg ikke var alene om å mene nettopp dette.
Dette er et band som er på vei oppover.

Kampfar.1.jpgDa var endelig turen kommet til Kampfar!
Bandet som for meg var kveldens store høydepunkt, og jeg ble ikke skuffet! De spilte klassikere som "Ravenheart" og "Kymne", hvilket hadde en nærmest hypnotiserende effekt på undertegnede! Kort fortalt så var dette en opplevelse som sent glemmes.
Dette var en 6 av 6 opplevelse! 

Til slutt var det Zyklon sin tur. Besetningen som består av flereZyklon.1.jpg legendariske navn. Vi snakker da om Trym og Samoth fra Emperor, og Zechtdamon og Destructhor fra Myrkskog.
Dette var for det første en trommeprestasjon fra en annen verden! Fy F*** som det smalt!
For ikke å snakke om gitarsoloene! Dette er det største fyrverkeriet Tønsberg har sett siden krigen.
De spilte blandet materiale, både nytt og gammelt, og det var helt rått! Det var nå samlet flere tilskuere enn ved noen av de andre bandene, og det gjorde mye for stemningen.
Det eneste som jeg fant litt rart var at de gikk av scenen 15 minutter før de egentlig skulle..
Jeg har en mistanke om at det hadde noe med lyden å gjøre. I det de skulle fyre opp en ny låt, legger jeg merke til att Destructhor står og fikler med knappene sine, og det var tydelig noe som han ikke fikk til å stemme. Men etter ett minutt eller to med stillhet var det klart for noe som viste seg å bli kvelden siste låt. Selv om det ble en noe kort opptreden, så var det klart hvor lunta gikk hen. Dette er erfarne musikkere som vet hva de driver med.

Har du mulighet, så sjekk det ut, om du ikke allerede har gjort det.
Med det har jeg ikke så mye mer å si, bortsett fra å anbefale folk å ta turen til Hammerslag 07!
Dere blir ikke skuffet.
Bjørn Almar fortjener også en stor takk, som har arrangert alt dette her, på eget innitiativ.