SLAVIA – …er kommet for å bli

SLAVIA – …er kommet for å bli

Noget forsinket fikk vi endelig dette intervjuet i havn. Mye på grunn av forsinkelser i Slavia leiren men også her i gården, men vi fant da til slutt ut at vi måtte gjøre oss ferdig med denne praten. Jonas aka Slavia aka AusSlavia aka mye mer besvarer mine spørsmål og sammenligner bandet med merverdiavgiften!!!

 

ET – Jeg må jo først få lov til å si at jeg har vært så heldig å få høre denne skiva, riktignok ikke en helt ferdig versjon, men likevel har jeg fått hørt en del på den. Og det første som slår meg at dette låter en smule annerledes enn det tidligere stoffet vi har fått servert fra Slavia. Det er mer rocka, ikke fullt så kaldt og samtidig har det en tanke thrash over seg. Hva tenker du selv om akkurat det?

SLAVIA – Hau hau magasjau, din fusskaill Jeg må jo først få lov til å si at du har vært riktig så heldig å få høre denne skiva, riktignok ikke i en helt ferdig versjon, men likevel har du fått hørt en del på den!! Tja, har vel noe med at jeg er litt støere på hånden nå om dagen enn det jeg var tidligere pluss at jeg selv klarer til en viss, ørliten grad å håndtere en gitar uten noe spesiell nevneverdig hjelp nowadays. Resultatet blir da av litt mer personlig grad. Slavia har akkurat som merverdiavgiften, kommet for å bli!

 

ET – Det er en del symfoniske partier som du har tatt med her og der og i tillegg er det en liten Midt-Østen inspirert snutt på slutten av låta Divided. Er det viktig for deg å ta med disse snuttene?

SLAVIA – Det er vel ikke så jævla viktig, men jeg syns det spriter opp det som lett kan bli monotomt i lengden. Noe blackmetal ofte blir. Har ikke med så mye syns jeg, men av det klassiske har jeg brukt Dvôrak’s ’New World Symphony’ som intro, og Chopin’s ’Begravelsesmarsj’. Syns det passer utmerket. En liten snutt av ’Al-Intifada’ er brukt på slutten av ’Divided’. Så får folk selv tenke seg til hvorfor.

 

ET – Tekstene har jeg ikke sett snurten av, så her må du nok inn for å forklare hva de handler om.

SLAVIA – Noen knyttnever rettet hit og dit, samt litt liksom-filosofering rundt egne ikke fullt så sunne tanker. Et par av de vil de bli printet utdrag av i coveret. Er ikke noe fan av trykking av tekster egentlig, men greit og trykke et par så slipper jeg sånne spørsmål som det her. Hoho! Mr.Fixit fra DHG og Ghash fra Aptorian Demon har også kontribuert med litt tekst på de delene de synger på. Det gjelder ’Divided’ og ’The Abess Desecrator’

 

ET – Denne skiva har vi jo ventet på en stund; hvorfor har det tatt så lang tid før den nå ser ut til å få se dagens lys?

SLAVIA – Ting tar tid ja. Har vel egentlig kun med inspirasjon og evne å gjøre. Har fokusert mye på Disiplin og annen galskap rent musikalsk de siste årene. Utover det så tok fyll og faenskap nesten knekken på meg. Så da jeg sluttet å drikke ble jeg egentlig tvunget til å være litt kreativ igjen, og vips; så var Slavia-skiva spilt inn.

 

ET – Skiva slippes på Drakkar, eller det var i alle fall planen sist vi pratet om den. Og da må jeg ganske enkelt spørre; kommer den på Drakkar og når kan de som ønsker det få muligheten til å få tak i den?

SLAVIA – Yes, sir! Den kommer på Drakkar Productions på nyåret. Den slippes samtidig eller noget etter en samling av demolåter og EP-materiale også slippes på skive. Drakkar har ingen distrobusjon i Noreg, men undertegnede får has på en del skiver så æ kan kontaktes sjøh.

 

ET – Er det kun nye låter vi vil finne på Strength and Vision?

SLAVIA – Njæææ. ’Ancient Light’ og ’Detector of Evil’ er fra 1997, men aldri tidligere blitt spilt inn. ’Blashpemic Art’ og ’Trifolium Repens’ finner du på ’Gloria in Excelsis Sathan’-demoen men i annen og mer grisat innpakning. Ellers er det nytt materiale spilt inn i abstinensens og dødsangstens tegn.

 

ET – Jeg kan bare forestille meg at dette kan bli rett så kult på en scene. Hvordan er den muligheten? Vil vi få se Slavia på en scene igjen?

Slavia.jpg SLAVIA – Tja. Me faor sjao. Jeg har lyst jeg, men iom. Slavia ikke er noe storband så må det litt organisering til. Jeg har folk som kan spille for meg live, men så kommer det med tid og inspirasjon opp til overflaten igjen. MEN skal prøve å få til en konsert eller to da skiva er ute, her til lands enten i Oslo eller i Bergen. Så er det også noen muligheter nede på kontinentet som man kanskje får til med litt innsats på øvingsfronten.

 

ET – Og når vi er inne på en livesituasjon, da trengs det mer folk en bare deg. Og da blir det ganske naturlig å spørre om status i Slavia i dag; består bandet av kun deg eller er det flere med?

SLAVIA – Fiffigt at du spør! Nei, som sagt det er kun meg. Riktig nok med litt hjelp på vokalfronten på et par låter på skiva som tidligere utbasunert. Har som nevnt folk i bakhånd til å spille oppe til dans, men det er ikke førsteprioritet akkurat nu om dagen.

 

ET – Din stemme har utviklet seg mye de siste årene, og da spesielt under dine perioder i Disiplin. Vil du si at Slavia har hatt godt av det du har lært mens du var med i Disiplin?

SLAVIA – Ja, har vel egentlig det rent vokalmessig. Er ikke spesielt fornøyd med tidligere vokale krumspring iht. Slavia egentlig, selvom det er pga. de krumspringene jeg ble med i Disiplin. På grunn av MYE vræling i Disiplin så har jeg vel funnet en teknikk som passer meg bedre nå enn før.

 

ET – I tillegg til vokalen din, så må jeg jo få si at det er visse likhetstrekk mellom Slavia og Disiplin, også musikalsk. Jeg sier ikke at det er hele tiden, men på enkelte av låtene kan man høre visse likhetstrekk. Enig eller uenig?

SLAVIA – Jasså?! Hehe. Jeg er litt uenig. Det er muligens enklere å høre for en utenforstående enn meg, om det er tilfelle. Mesteparten av riffa er lagd før Disiplin ble dannet, så det er vel mer tilfeldigheter i så tilfelle.

 

ET – Det er nesten så jeg får lyst til å kalle deg for ei Disiplinhore, for du har jo gått inn og ut av det bandet som en jojo. Hvordan er status der i dag; er du ferdig i Disiplin eller er du fortsatt med der?

SLAVIA – En stolt hore; det er jeg! Verdens eldste yrke forresten.Visste du det, Rune? Jeg ble med i 2003. Så gikk nesten bandet fløyten like etter andreskiva. Intet skjedde mens jeg var borte annet enn på papiret. Så etter en ”pause” på nesten ett år sang jeg på Inferno tidligere i år. Jeg er med og har intensjon om å fortsette med det.

 

ET – Inferno 2006; både under og etter Disiplins konsert hørte jeg mange sterke uttrykk om hva folk mente om det visuelle med Disiplin den kvelden. Skjerfene, hettegensere og jeg hørte også noen som hadde bitt seg merke i hvilken farge dere hadde på skolissene. Hva har du å si til akkurat det selv?

SLAVIA – Er ikke så mye å si annet enn at det var ett problem for tysk metallpresse, det vil si èn person; Gunnar fra Metal Hammer Tyskland som kom opp med den idèen at Disiplin er ett naziband. Dette ryktet har han spredd videre blant metalljournalisteliten i Tyskland, som da har boikottet oss. Metallmiljøets syklubbsmentalitet i ett nøtteskall. Først ble jeg forbanna, men jeg gidder ærlig talt ikke å bry meg noe særlig mer med det. Jeg vet godt selv hva jeg og Disiplin står for og/eller ikke står for. Metallmiljøets ryggrad er bygget på grunnlag av synsing, rykter, svettelukt og fett hår. Når det gjelder deres skjøre og krokete rygg; klarer de fint å brekke den selv.

 

ET – Har du noen avsluttende visdomsord å dele med folket?

SLAVIA – Nei, men jeg er å treffe på Bakeriet Hotell i Tr.heim siste uka i desember, så småyre mannfolk med penger kan kontakte meg. Utover det; Bruk huet, pessfolk!