BENEA REACH – Oslo – Oslo, Club Maiden

BENEA REACH – Oslo – Oslo, Club Maiden

Denne gangen gikk turen til Maiden for, i all hovedsak, å se Benea Reach. Det var jo selvsagt en bonus å få se de andre bandene og, og jeg fikk til og med øynene opp for Manhattan Skyline.

Dead Man's Hand

Hadde det ikke vært for en tekniker uten sans for lyd, så kunne jeg kanskje gitt dette bandet en sjanse til. Det burde ikke vært lov å skru opp og ned på vokalistens mikrofon på den måten (han gjorde forøvrig det på neste band og). Til tross for det var det i det minste å høre deler av resten av bandet (bassen kom seg etterhvert). Musikken i seg selv var ikke dårlig. Det slo meg at det var veldig likt Carcass, med melodisk thrash. Rett frem, men med enkelte gitarsoloer og store variasjoner. Dessverre hører man fort at disse ikke har holdt på lenge; de er ikke like tighte som de kunne vært, og det var en smule gjentagende etter en liten stund. 

Manhattan Skyline

Dette er et band i reneste chaosmetal-stil. Fra første stund kjørte de på med Converge og Pig Destroyer-liknende matematisk hardcore. Nok en gang må jeg kritisere teknikeren her. Det burde vært innført jaktsesong på folk som gang på gang stiller NED lyden til vokalisten midt i noe som kunne vært tidenes skrik. Dårlig gjort, rett og slett. I det minste trøkka Manhattan Skyline så hardt at det saktens kunne gå an. Treffsikkert, raskt og brutalt er stikkordene her. 

Benea ReachBenea Reach.jpg

Så kom vi til selve høydepunktet for kvelden! Benea Reach er et metalcore-band med inspirasjon fra blant annet Meshuggah og Mastodon, noe man hører på den knivskarpe teknikken og de blytunge riffene. Det hele ble ikke noe dårligere av Ilkka på vokaler. Her snakker vi stemmekontroll! En annen detalj verdt å merke seg, er bruken av TRE gitarister (dette var for anledningen, de er ellers to). Dette gir dem et helvetes driv i tillegg til Fredrik Thordendal-aktige riff. Dette var virkelig en konsert folk burde fått med seg! Forøvrig knotet teknikeren for dette bandet også det til.