EXODUS – Oslo – Oslo, John Dee

EXODUS – Oslo – Oslo, John Dee

Jeg ankom konsertarenaen sammen med en kamerat ca halv 9, i god tid til å ta seg et par kalde før festlighetene skulle begynne. Exodus er noe man skal glede seg til, men oppvarmingsbandet kjente jeg ikke til fra før. 

Britiske Biomechanical gikk på scena litt over halv 10, og smalt fra seg til ca kvart over 10. Vi snakker ganske heavy metal, av en type som kan være litt vanskelig å plassere. Tunge og til tider kjappe riff, av den litt over gjennomsnittet avanserte typen. Vokalen la et sted mellom vokalisten i Machine Head og Rob Halford. Høres kanskje litt rart ut, men det funka. Det funka så bra for meg at jeg gikk rett til salgsboden da de var ferdige, og kjøpte likegreit skiva. For min del var klimakset Imperial March, som de spilte tungt og brutalt. Herlig. Som den Star Wars fan’en jeg er. Hvorpå de smalt i gang med Painkiller som siste nummer. En av de bedre coverne man har hørt av den låta om sant skal sies. Såklart etter min mening. Lyden satt, og denna gangen syntes jeg ikke den var for høy heller, noe om pleier å være en lei tendes ved Rockefeller og John Dee. En passe hærskare av folk hadde møtt opp til dette, og det fylte på seg etter hvert som bandet spilte.

Setlist:
Enemy Within
The Empires Of The Worlds
Assaulter
Regenerated 
DNA Metastasis
Survival
Truth Denied
Killing The Windu
Painkiller (Judas Priest cover)

07857385312d85e8eb937ae1313de148.jpg
Og da Exodus entret scena litt over halv 11 hadde det utviklet seg tendenser til å bli temmelig fullt. Såklart. Gamle Exodus har vært gjennom mye, og mange kjenner de kanskje best som bandet Kirk (Metallica) startet sin karriere. Den siste tiden har det vært massive utbyttinger i line-up’en, og det var nesten et nytt band som stod på scena. Men musikken var den samme, og den er det ikke mye å utsette på. Bandet har sin oppstandelse i Bay-Area i California, området som huser band som bl.a. Slayer og Metallica. Go figure.. En av låtene som satt best for min del var Raze, som er av nyere dato, sammen med I am Abdomination. Lyden var bra også her, så var livet. Trangt foran scena, og tynnere bak ved baren. Sånn det burde være på en konsert. Uheldigvis måtte jeg gå før de ble helt ferdig, siden togene stadig ikke skjønner det med å gå seint.

Setlist:
Bonded By Blood
Raze
Deathamphetamine
Blacklist
Piranha
I Am Abomination
Scar Spangled Banner
… And Then There Were None
The Last Act Of Defiance
A Lesson In Violence
44 Magnum Opus/ Shovel Headed Killing Machine
Fabulous Disaster
War Is My Shepherd
Strike Of The Beast

Kort og godt – knall kveld med to knalle band!