ENSLAVED – Oslo – Oslo, Rockefeller

ENSLAVED – Oslo – Oslo, Rockefeller

Jeg var kjent med 66.6 prosent av banda som spelte opp her om fredagen, og hva skal man si da? –Joa, jeg så Enslaved sist i Tønsberg etter ”Below The Lights-slippet” og det er den konserten som sørget for problemet jeg har med holdningen i nakken min den dag i dag. Kvelden på Rockefeller var dessverre langt under det nivået. Altså, lyden var nogenlunde grei  og det var få tekniske feil i spillingen, men! Hjelper det når de velger feil låter?

 

Skal jeg være objektiv, så var det langt i fra noen fiasko dette her.

She Said Destroy overasket meg ikke ved å kjøre en knakende superb konsert som alle de andre gangene jeg har sett dem hittil i år, men de satte flagget på kransekaka ved å kjøre et ekstra knakende sett – med ”Swallow My Tounge” som klimaks etter min mening.

Noxagt var nytt for meg, og jeg kan ikke huske å ha gjort annet enn å måpe. Miksen av det vi kaller ”litt av hvert” slo vekk et par skiver i ryggraden min, og jeg vet ikke om jeg bare skal kalle det sykt, eller ytterst nyskapende. Noxagt er med andre ord jeg band jeg skal sjekke nærmere ut i fremtiden.

Tilbake til Enslaved som var øverst på plakaten. Jeg synes det ble mye nytt materiale, som førte til mange dødpunkter. Det flotte med “Below The Lights turnéen” var alle “Below The Lights låtene.” Her om kvelden telte jeg bare to mener jeg å huske, samt noen gamle obligatoriske snaskestykker som ”Jotunblod” og ”Slaget i Skogen Bortenfor.” Det dro litt opp, og det virket som publikum var enig.

 Stemningen var relativt grei hele kvelden, men malen for de fleste konserter sier at headlinerne får best publikum. Dette gjalt også i kveld, men personlig synes jeg She Said Destroy stakk av med brudebuketten og de kommer garantert til å komme langt.