DESPERADO – Trondheim – Trondheim – Storås Utested

DESPERADO – Trondheim – Trondheim – Storås Utested

Jeg har fått meg en ny hobby; reisebrev fra små, brune konsertlokaler i Trondheim. Storås Utested faller inn under den kategorien, men det er bare positivt. Siden Jesper Nattmann er død må Storås Utested hylles som dens naturlige etterfølger! Sjarm, billig øl, grei musikk, suspekt klientell. Storås har det hele, men i dag var det konsert med Desperado som var trekkplasteret. Med Goat The Head som suport var det duket for ymse folk og dyr i publikum.

Goat The Head er et meget bra death metal band og de gjør seg utrolig bra på scenen. Ikke bare er de flinke, men den visuelle delen av deres neandertaler-metal er så komisk at det er en fryd! Grynting, bjørnefell, bein og ”the works” skiller GTH fra de kjedelige konsert-bandene og fansen til Desperado ble lett trollbundet av denne oppvisningen. Selv håper jeg at Per aldri blir stødig som frontfigur, hans småsjenerte sjarm og væremåte mellom låtene setter en ekstra spiss på opplevelsen. Samplene som skulle brukes mellom låtene var heller ikke 100 prosent men støtten fra de fremmåtte tydet på at jeg ikke var alene om å trives. Siden dette var min første tur til Storås Utested må jeg nevne at scenen er bra plasert så flest mulig får se og at lyden er jevnt over meget bra tilpasset lokalet. Når bassisten på siste låt oppdager at han spiller uten lyd siden noen andre i bandet har løpt over scenen og revet ut ledningen er det ikke annet å gjøre enn å le av hans grynting og fakter før han setter inn jacken og hamrer løs igjen. Må nevne at han klarte å spille ganske så bra med fenalår istedet for plekter en stund også, men GTH er ikke bare komedie, musikken er dønn seriøs og DU burde sjekke den ut!

Sitteliste:cd6fd7dda8174024778f6c25f1dfe8f5.jpg

Graphic Health Warning
Spreading The Juice
Primal Caveman Death Metal
Beast Mean
Wrapped In Mystery Of Hell
Terminal Lesson
Bone Throne
Otter Skull
Mount Improbable
The Armeniac
Mother Horse

2cbdc5ba0de125e912315333ae69e83e.jpgDesverre for Desperado ble det god plass foran scenen og ett utladet publikum som møtte dem. Det virket som om mange av de fremmøtte i likhet med meg var der for GTH. The Hives uttalte en gang at deres opptreden på scenen var så energisk siden de aldri hadde sett en rocke- konsert før de begynnte å opptre selv. På samme måte må det kunne sies at Desperados live-set er som det er siden de på ALLE synlige måter prøver å kopiere The Hives. Sett fra den positive siden kan det sies at hadde jeg ikke sett The Hives sin opptreden på Hammersmith tidligere hadde Desperado helt sikkert imponert meg noe jævlig og musikken deres er mye røffere enn det The Hives driver med, men når alle fakter kopieres slik blir det desverre for dumt selv om musikken er ganske så underholdende punk/ hardcore. Derfor ramlet jeg litt ut og skuffelsen slipper ikke taket.