SATYRICON – Trondheim – Trondheim, Samfundet

SATYRICON – Trondheim – Trondheim, Samfundet

Satyricon er et band jeg har et blandet forhold til. Jeg liker skivene frem til Nemesis Devina veldig godt, mens de etter er bra, men blir sjeldent spilt. Live synes jeg de er et av landets beste band, dog jeg må innrømme at Satyr kan bli slitsom der han legger ut om ditt og datt imellom låtene. God kontakt med publikum er jo vel og bra, men det får være grenser… Dette til tross er jeg ikke sen å be når Satyricon gjester Trondheim. Dette blir tredje gangen jeg ser dem her i byen, andre gang bare i år.

 

Før Satyricon går på scenen, er det de lokale heltene i Max Midsun som entrer scenen. Jeg har null forhold til bandet musikalsk, men vet vi snakker om dyktige musikere, så forventningene var høye.

Jo da, Max Midsun gjør en meget god jobb, og vel så det. Jeg kommer en smule sent ut i settet, så jeg vet ikke hvordan det hele startet, men da jeg kom var lyden bra, og Kim Tungvåg hadde publikum i sin hule hånd. Bandet var stødige, og det vises at de har spilt en del konserter den siste tiden, for det var et band med selvtillit vi så denne kvelden. Max Midsun spiller ”stonerish” Rock, og jeg vet ikke med dere andre, men jeg kommer til å sjekke ut dette bandet nærmere i alle fall. Godt jobba!

 

Etter en pause er det klart for et av Norges ledende Black Metal band: Satyricon. Dette er fjerde gang jeg ser bandet bare i år, og jeg kan vel trygt konstatere at dette er den beste hittil. Noe rusk i lyden til å begynne med, men allerede uti første låt ble alt betydelig bedre. Nå er jeg en jævel til å glemme låttitler, så jeg husker ikke hvilken låt de starta med, men det var full pupp fra første sekund. De spilte låter fra alle skivene denne kvelden, til og med en låt fra The Shadowthrone var med, som de ikke har spilt siden 90-tallet en gang. Konserten var overraskende aggressiv, med tanke på hvor kommersielt tilpasset de to siste skivene er.

Satyr var overraskende stille mellom låtene, selv om han selvfølgelig lirer fra seg noen kommentarer iblant. Det får gå for denne gang, for konserten var såpass bra, at det spilte ingen rolle! Jeg storkoste meg neste hele veien, sett bort fra under låten K.I.N.G., som er den dårligste Satyricon låten noensinne. Det så ikke ut som resten av publikum var enige med meg dog, for det var allsang og faktisk ekstra mye ivrige publikummere under denne låten. Mange Svisj-fans der skjønner jeg…

På Rosendal tidligere i år spilte de en jam med biter av låter fra Mötley Crüe, Black Sabbath m.fl., men denne gang dro de faktisk TNT som intro til en sang. Det var ekstra stas for en gammel TNT fan!

 

Alt i alt var dette en kjempekveld, hvor både Max Midsun og Satyricon innfridde så det holdt!