VOLBEAT – Telenor Arena, Oslo

VOLBEAT – Telenor Arena, Oslo

Kombinasjonen Volbeat og Telenor Arena er nok en kombinasjon som ville overraske mange.  Kan de virkelig fylle en så stor arena? Jeg tror dessverre svaret er nei.

 201709_Volbeat_ET_Review.jpg

VOLBEAT live at Telenor Arena, Oslo 2017

(Photo: Aleksander Eilertsen Espelid) 

 

Showet starter med  at teppefall og pyro, en verdig start på en konsert folk har store forventninger til. På mange måter styrer dette resten av kvelden. På tross av at de er veldig aktive på scenen, føles det allerede fra start som at bandet mangler en gnist. De prøver seg på noen publikumsfrieri som ikke helt slår an før mot slutten av settet.

Jevnt over har de en veldig god produksjon, med spennende sceneoppsett.  Det er ikke alt for ofte man ser en boksering i enden av en catwalk. De sparer heller (bokstavelig talt) ikke på kruttet når det stadig er nye innslag av både pyro og fyrverkeri.

Rent teknisk er det aldri spesielt mye å utsette på Volbeat. De spiller seg stødig gjennom hele settet uten større problemer med framføringen. Lyden er jevnt over veldig god og det er en grei opplevelse å ha med seg.

 

 201709_Volbeat_ET_Review-2.jpg

VOLBEAT live at Telenor Arena, Oslo 2017

(Photo: Aleksander Eilertsen Espelid) 

 

Det som derimot trekker ned er at midt i settet går strømmen til både instrumenter og mikrofoner. Det er forståelig nok ikke deres feil, men måten de fortsetter på funker dessverre ikke. De fortsetter bokstavelig talt på samme tone som de ble avbrutt på. De leker også med grensene for hva som er akseptabelt når de tar en ny, lang pause før encore-låtene, spesielt med tanke på at de allerede har hatt et brudd. Dette fører til at mange allerede misfornøyde publikummere forlater arenaen. 

Derimot er det et veldig fint høydepunkt når de dedikerer Goodbye Forever til avdøde Chris Cornell(Audioslave) og Chester Bennington(Linkin Park). Her får de med seg hele salen i et øyeblikk verdig to legender.

Alt i alt føler jeg at Volbeat er et band som vil gjøre seg mye bedre på en mindre, mer intim scene. Dette ble en konsert blodfansen elsket, mens resten ikke føler seg helt tilfredsstilt.