LEGEND METALFEST 2023 – første bandslipp

LEGEND METALFEST 2023 – første bandslipp

FØRSTE BANDSLIPP FOR LEGEND METALFEST 2023

Norges kanskje beste aktive thrash metal band NEKROMANTHEON er klare og kommer til Trondheim og Legend Metalfest 2023. DE SAAKALDTE slipper ny skive i løpet av våren og dette blir første muligheten for trønderpublikumet å oppleve låtene fra “Pesten Som Tar Over” i levende live. FROM THE VASTLAND har ikke vært i Trondheim på snart åtte år, og også her kommer det et band med relativt fersk skive «Taurvi» i bagasjen. BIZARREKULT var på besøk i Trondheim i fjor, men med plateslipp rett rundt hjørnet, var det enkelt å invitere dem tilbake.

Vi gleder oss veldig til å oppleve disse fire bandene under årets Legend Metalfest i september.

NEKROMANTHEON

Etter ni lange år stiger Nekromantheon endelig frem fra undergrunnen med sitt mest kompromissløse album så langt. Albumet er innspilt i Chaka Khan Studio, supplert av et par andre lokasjoner i Oslo, av Nekromantheon selv for å best beholde impulsiviteten og råskapen i låtene. Bandet har også valgt å benytte seg av gammelt, analogt utstyr for å beholde det varme, autentiske lydbildet.

The Visions of Trismegistos er en etterlengtet retur av et av Norges råeste band, som leverer en plate som føles som en glemt perle fra 80-tallets storhetstid da Thrash, Death, og Black Metal var uutforskede og upolerte sjangere som ofte overlappet og fremhevet de samme stemningene.

Samtidig fremstår Nekromantheon som et vitalt, sultent og genuint band som tilfører noe nytt i havet av retro og worship-band, med et talent og fingerspitzengefühl man sjelden ser i Thrash metal.

Check out NEKROMANTHEON
FACEBOOK // INSTAGRAM // BANDCAMP // SPOTIFY

DEN SAAKALDTE

«Den Saakaldte er hjertebarnet til gitaristen Sykelig, etablert tilbake i 2006, etter at Sykelig flyttet fra Hellas til Norge. Bandet startet som et enmannsprosjekt, men inkluderte snart medlemmer som Kvarforth, S. Winter, Seidemann og Tjalve for å nevne noen.

Gjennom sin eksistens har Den Saakaldte gitt ut «Øl, Mørke og Depresjon», «All Hail Pessimism» og «Kap.ii Faen i Helvete» sammen med en rekke split EP-er med kjente band som Shining, Horna, Varathron og Principality of Hell.

Bandets nåværende line-up består av Sykelig-gitarer, Vidar-gitarer, Skoll-bass, Tybalt-trommer & perkusjon og Svik på vokal, og er for tiden ferdig med studioinnspillingene til deres nye etterlengtede album “Pesten Som Tar Over”, pga. for utgivelse av Agonia Records, våren 2023.”

Check out DEN SAAKALDTE
FACEBOOK // INSTAGRAM // SPOTIFY

FROM THE VASTLAND

From the Vastland er et black metal-band som startet av “Sina Winter” på slutten av 2010 i Teheran/Iran. Men senere ble det et fullverdig band da han flyttet til Norge og begynte å jobbe med kjente norske musikere som “Tjalve” (Horizon Ablaze / Svartelder / Ex-1349/Den Saakaldte), “Spektre” (Gaahlswyrd / Svartelder / Horizon Ablaze), “Vyl” (Whoredome Rife / Ex-Keep of Kalessin / Gorgoroth) og “Destruchtor” (Myrkskog / Nordjevel / Ex-Morbid Angel).

Musikk og tekster til bandet er påvirket av persisk historie og mytologi, antikkens verden, episke historier om godt og ondt, myter og legender kombinert med atmosfærisk, blast-beating, old school black metal med et lite snev av orientalsk påvirkning. Nå har bandet gitt ut 7 fullengder album og en EP via plateselskaper som Indie Recordings (Nor), Non Serviam Records (Ned), Immortal Frost Productions (Bel), The Crawling Chaos (Ger) & Stanath Records (Rus) .

I 2014 ble “From The Vastland” nominert til et globalt metalband ved Metal Hammer Golden Gods Awards. Sina og bandet er også med i den prisvinnende norske dokumentarfilmen om black metal kalt «Blackhearts».

Check out FROM THE VASTLAND
FACEBOOK // SPOTIFY

BIZARREKULT

Bizarrekult ble dannet i 2006 i Sibir og etter kort utvikling i Bergen i 2009/10 (bla med medlemmer fra Gravdal og Seven Impale) ble prosjektet lagt ned i glemmeboka for så å komme tilbake ut av skyggen i 2021 med plata “Vi Overlevde”. Med andrebølge svartmetall og post-metall som utgangspunkt, tekster sentrert rundt meningsløshet, eksistens og ensomhet fikk plata ros fra både fans og journalister i Norge og utlandet. Svenske Aftonbladet plasserte “Vi Overlevde” på 3.plass i deres årsliste med følgende kommentar: ” Norge producerar säkert lika många black metal-band som burkar med makrill i tomatsås, men soloprojektet Bizarrekult är unikt i sitt slag.”

I starten av 2022 signerte Bizarrekult kontrakt med legendariske Season of Mist, med påfølgende europaturne med Der Weg Einer Freihet og Regarde Les Hommes Tombe. En del nye singler er allerede ute og selve nye plata “Den Tapte Krigen” kommer ut i slutten av januar 2023.  

Check out BIZARREKULT
FACEBOOK // INSTAGRAM // BANDCAMP // SPOTIFY

Leave a Reply