NEXORUM – intervju for Legend Metalfest 2022

NEXORUM – intervju for Legend Metalfest 2022

Seks korte med NEXORUM – Legend Metalfest 2022

NEXORUM, trønderbandet som har fått alle konserter avlyst så langt pga covid. Men nå skal de endelig stå på scenen og bevise for trønderpublikummet hva de er gode for. Alle som har hørt debutalbumet «Death Unchained» vet hva som kommer. Dette blir dritefett. Vi har derimot hørt smakebit fra nyskiva, og vi vet at dette om mulig blir enda fetere. Fy faan som vi gleder oss til å høre Nexorum live.
Mens vi venter på at det skal bli Legend Metalfest, har vi tatt oss en liten prat med Nexorums vokalist Terje Olsen og her er hva som kom ut av den samtalen.

Hvordan tror du det blir å debutere live under en festival som Legend Metalfest?
Det blir helt rått. Vi har lenge hatt lyst å spille live, men covid har ødelagt flere muligheter for oss. Nå er vi klar til å gi full gass og vi syns det er kult at vi nå kan debutere live med bandet på Legend Metalfest med så mange andre dyktige artister. Kommer til å bli sykt fett.

Stilendringen eller stilutviklingen bandet har hatt fra skive en til nå, hva kan du fortelle oss der?
Den nye skiva knuser debutskiva vår. Coverart er ferdig og vi har mixet abumet ferdig. Akkurat nå er skiva sendt til masterstudio. Det skal bli jævlig spennende å høre hvordan det låter på full vreng når den er ferdig. Når vi startet med å skrive musikk til nyskiva så beveget vi oss naturlig i en retning hvor musikken låt mere ekstrem og episk. Albumet er grimmere og mer dystert, samtidig som vi chugger som faen. Vokal er også helt forskjellig. På debutskiva “Death Unchained” er growls hovedvox mens på nyskiva er screams mainvox.

Hvordan ble Nexorum til?
Nexorum ble vel til i 2019 tror jeg. Roger (gitarist og låtskriver) hadde skrevet en låt for Tom W. (Maelstrom/Exeloume.) Tom jobbet litt med ny Killing for Company skive og planen var å muligens tracke noe nytt der. Når jeg hørte låta, tenkte jeg umiddelbart at jeg ville jobbe mere med Roger. Jeg skjønte tvert at jeg måtte ta kontakt. Jeg hadde dritlyst å fyre i gang et band igjen, ikke bare et prosjekt. Siden jeg nylig hadde vært igjennom en tung tid i livet mitt hadde jeg nå god tid til musikk igjen så jeg tok kontakt med Roger og vi snakket litt sammen. Roger hadde heller ikke fast band på det tidspunktet, men han jammet litt av og til med Vidar (trommer). De kjente hverandre godt så da tok vi oss et møte på Dublin hvor vi diskuterte ting. Stemningen satt tvert og jeg hadde allerede maset litt på min barndomskompis Robin om å bli med på bass. Keep of Kalessin lå litt på is, så jeg klarte å få han med. Frank kom etter hvert inn i bandet som gitarist og da satt alt som faen. Vi har stort fokus på å ha det fett og alle i bandet er med på alt av avgjørelser. Rest is history!

Som trønderband, hvor viktig er det for regionen å ha en egen undergrunnsfestival å vise seg fram på?
Jeg synes det er kjempeviktig. Håper dette blir noe som skjer hvert eneste år fremover. Alt for mye som skjer i Oslo, men trøndere er trege…Haha…
Satser på at folk synes det er fett og kommer i bøttevis.

Har Nexorum en spesiell låt som dere gleder dere til å endelig få spilt live foran et konsertsultent publikum?
Siden det er første gig vi kjører så gleder jeg meg til å spille alle sammen. Det vi synes er ekstra stas er at halve livesettet er låter fra nyskiva. Publikum i Trondheim får høre låter fra nyskiva før den er ute. Kommer til å bli konge!

Hvordan ser planene ut nå framover etter Legend Metalfest for Nexorum?
Fullt fokus på nyskiva og markedsføring av den. Så blir det å spille mest mulig live!!

Da er det bare å glede seg til 17. september når NEXORUM endelig skal få presentere seg i en livesetting. Dagsbilletter og festivalpass kjøper du her: https://tikkio.com/tickets/29455-legendfest-2022

For mer info om Legend Metalfest 2022: https://www.facebook.com/events/377600207459670

https://www.facebook.com/nexorum.official

Leave a Reply