ILHALUNG intervju – Legend Metalfest 2022

ILHALUNG intervju – Legend Metalfest 2022

Seks korte med ILHALUNG – Legend Metalfest 2022

ILHALUNG er et black metal band man har hørt om ganske lenge og som man endelig fikk sett live på en scene nå i vår. Utsolgt debutkonsert er ikke det verste man kan oppleve det og nå står bandets første festivaljobb for tur. I den forbindelsen tok festivalledelsen i Legend Metalfest en knøttliten prat med bandets vokalist Ruben Haug.

Ilhalung har sluppet debutalbum og spilt sin aller første konsert dette året. Og nå står også bandets første festivaljobb for tur. Det høres ut som ting er på stell, eller hurr?
Ja, syns på ingen måte vi har noe å klage over. Vi har fått gitt ut skiva på vinyl (og cd), spilte vår første konsert for stinn brakke på Good Omens. Ikke feil det. Også nå skal vi få spille på det som forhåpentligvis er første av mange Legend Metalfest.

Hvordan har tilbakemeldingene på skiva vært? Er den godt mottatt. Er det noen store forskjeller på anmeldelsene i Norge og ute i den store verden?
Så langt har vi ikke hørt annet enn positive tilbakemeldinger egentlig. Anmeldelser har vi sett lite av, ikke oppsøkt heller for den saks skyld. Salget har etter sigende godt veldig godt her i landet/Europa, så det er vel også ei god tilbakemelding.

Bandets ene gitarist bor i Danmark. Hvordan løser dere det når dere skal spille live? Setter det mange begrensninger å ha et medlem som bor langt unna?
Han flytta heldigvis hjem til Trondheim ei lita stund før vi spilte vår første gig, så det løste seg heldigvis ganske så greit.

Hvordan er planene framover?
Nå øves det fram mot konsert først og fremst. Også jobbes det med oppfølger til Falskhetens Dualitet som debuten heter. Så får man jo se da, om det blir litt flere konserter etter hvert, også utenbys.

Som trønderband, hvor viktig er det for regionen å ha en egen undergrunnsfestival som Legend Metalfest å vise seg fram på?
Først og fremst så er det jævlig kult at noen gidder å arrangere en festival på trøndersk jord igjen, viet til metal. Og for oss, som er et ferskt band så er det jo en gylden mulighet til å forhåpentligvis få spilt for noen nye fjes. Så, som nevnt, håper det er den første av mange!

Hvordan tror dere det vil bli å spille på en innendørsfestival?
Det blir selvfølgelig artig det. Vi gleder oss, både til å spille selv, men også å se de andre bandene samt treffe kjentfolk. Blir ei bra helg!

Vi i Legend Metalfest håper også det blir ei bra helg og med det takker vi Herr Haug for praten og anbefaler alle som liker god metal om å sjekke ut Ilhalungs debutalbum «Falskhetens Dualitet». Kom gjerne innom Hjorten Scene 16. og 17. september også. Ilhalung spiller den 17. sammen med Ragnarok, Nexorum og Djevelkult. Blir ikke det en bra kveld, så vet ikke vi. Dagsbilletter og festivalpass kjøper du her: https://tikkio.com/tickets/29455-legendfest-2022

https://www.facebook.com/ilhalung

For mer info om Legend Metalfest 2022: https://www.facebook.com/events/377600207459670

Leave a Reply