BLOOD RED THRONE intervju – LEGEND METALFEST 2022

BLOOD RED THRONE intervju – LEGEND METALFEST 2022

Seks korte med BLOOD RED THRONE intervju – LEGEND METALFEST 2022

Blood Red Throne skulle spilt i Trondheim dagen etter at Norge stengte ned 13. mars 2020, men vi vet alle hvordan det gikk. Nå, drøyt 26 måneder senere, er det med stor glede at vi endelig kan annonsere at bandet kommer til Trondheim igjen. Anledningen er Legend Metalfest som blir arrangert på Hjorten Scene den andre helgen i september. Festivalledelsen har tatt seg en liten prat med sjefsriffer Daniel «Død» Olaisen for å høre litt om ståa i bandet nå bare fire uker før de spiller i Trondheim.

Hva har gutta i Blood Red Throne bedrevet tiden med under pandemien?

Jeg har spilt padel og spilt inn ny Big City skive. Freddy har blitt pappa. Stian har spilt inn med ørten av banda hans. Ivan har jobbet med studioet sitt og Bolt har jobbet ræva av seg som vanlig, hehe. Helt ærlig, så har det vært digg med en god pause for min del. Ikke at man er utslitt eller lei. Men rett og slett få litt avstand fra det hele en periode.

Dere har allerede rukket å spille på en del festivaler dette året. Hvordan har det vært å igjen kunne stå på en scene foran et fulltallig publikum?

Det føltes faktisk som tiden hadde stått stille. Alt var som det skulle når vi sto på scenen igjen og det var digg å endelig kunne spille noe fra «nye» plata.

Platekontrakt med Nuclear Blast, verdens største plateselskap for metal. Har det ført til noen store endringer for Blood Red Throne som band?

Ikke musikalsk eller oss som personer i hvert fall. Vi har faktisk ikke merket noen stor endring i salg eller streams heller, men nå henger nok det en del sammen med at vi aldri fikk kommet oss ut og promotert siste skiva. Når det er sagt, er det selvsagt digg å være på et stort selskap. Spesielt når vi har en god dialog og ting funker som det skal.

Har Blood Red Throne en spesiell låt som dere bare må ha med i setlista når dere spiller live? Er det noen låter som er mer morsomme å spille live?

Det er faktisk flere låter vi alltid har med i lista. Jeg tror egentlig ikke at publikum hadde reagert uansett hva vi hadde gjort, hah. Vi har i hvert fall tatt inn 3 låter fra siste skiva + vi har testet flere låter vi ikke har hatt live før for å sjekke om vi liker de.

Er det noen stor forskjell å spille live på de forskjellige kontinentene? Hvor finner man det beste publikummet og fansen?

Det må man nok være ærlig og si. Nå har jo alle plassene alltid noen ihugga fans som lager liv og røre uansett, men vi må nok si at vi har en forkjærlighet for å spille i Sør Amerika og da spesielt Mexico.

Dere skal til Mexico igjen i månedsskifte august og september. Sist da dere kom tilbake fra Mexico og skulle spille i Trondheim, så gikk ikke det så bra. Hvordan var det egentlig for et liveband å få den beskjeden gang på gang at konserter blir avlyst pga en pandemi?

Vi spiller så mye og får tilbud hele tiden, så vi tok det med knusende ro. Det var selvsagt kjipt at reise var kjøpt og vi hadde gledet oss til å endelig spille i Kristiansund for første gang og også komme tilbake til Trondheim etter en del år. Det var også en del andre festivaler som enten ble utsatt eller ikke skjedde i det hele tatt etter pandemien, men det er ingen krise for oss. Vi kan spille så mye vi ønsker!

https://www.facebook.com/BloodRedThroneOfficial

Og med det takker vi Død for praten og gleder oss som unger til at BLOOD RED THRONE endelig kommer tilbake til Trondheim. Fredag 16. september er datoen, Hjorten Scene er venuen og anledningen er selvsagt tidenes første LEGEND METALFEST. Dagsbilletter og festivalpass kjøper du her: https://tikkio.com/tickets/29455-legendfest-2022

For mer info om Legend Metalfest 2022: https://www.facebook.com/events/377600207459670

Er du en av de som kjøpte billett til konserten med Blood Red Throne på Good Omens 14. mars 2020 og som ønsker å kjøpe festivalpass til Legend Metalfest 2022, ta kontakt med oss på mail LegendTrondheim@gmail.com. Dette gjelder kun ordinære festivalpass. Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en erstatningskonsert for den avlyste konserten, men et ekstra tilbud til dere som kjøpte billett til den avlyste konserten.

Leave a Reply