THE CRUEL INTENTIONS slipper nytt album

THE CRUEL INTENTIONS slipper nytt album

Photo: Max Ljungberg

Ventetiden er endelig over og 3 juni står endelig The Cruel Intentions klare for å slippe sitt etterlengtede andre album Venomous Anonymous!

Produsert frem av en genuin lidenskap, kjærlighet og driv for musikken er albumet en allsidig og nyansert sommerpresang til alle verdens rock’n’lovers.

 

Bandet som har blitt beskrevet som “The bastard child of Guns N Roses and Hanoi Rocks” – Firework Mag, UK spiller en giftig kombo av old school sleaze og moderne hard rock.

  Resultat er heftig og hardtslående musikk; inspirert av legender, og laget for å fengsle en helt ny generasjon av rastløse og fartsfylte rock’n’rollere.

Se musikkvideoen til Kerosene her

 

Skjønt vi er i 2022, og det har gått en stund siden bandet slapp første albumet No Sign of Relief i 2018, har TCI har vært alt annet enn på latsiden. Skriveprosessen av Venomous Anonymous begynte allerede i 2019 og bandet har kontinuerlig fokusert  å spille så mye som mulig live.

Denne iveren har latt seg merke, og i 2021 ble tre av bandets låter håndplukket til å være med i hitserien Peacemaker (HBO) regissert av den anerkjente regissøren James Gunn (Suicide Squad, Guardians of the Galaxy)

 

Om innspillingsprosessen av albumet uttaler The Cruel Intentions:

“Det var en lang og brutal prosess, men når man ser tilbake på det hadde vi det også veldig gøy!

Vi begynte å skrive musikk sent i 2019 og fikk spilt inn første musikkvideo allerede i august 2020.

På Venomous Anonymous gjorde vi innspillinger av mesteparten av låtene alt i pre-produksjonsfasen, og så skrev vi om og re-arrangerte vi dem til vi var 100 % i mål. Mats spilte inn Kristian og Jimmys gitarer og bass hjemme, og så sendte vi Robin til Mass Destruction Production i

Sverige for å spille inn trommer under Erik Mårtensson.

I november 2021 var fikk vi lagt vokal og litt endelig finpuss på albumet med hjelp av Erik. Vi er utrolig godt fornøyde med resultatet, og føler vi nå har endt opp med den sounden og det uttrykket vi har jaget etter helt fra begynnelsen.”

 

The Cruel Intentions ble stiftet I 2015 og består av farlig dyktige musikere som lever for musikken og den gode stemninga, originalt bestod bandet av Mats Wernerson, Lizzy DeVine, Kristian Solhaug, og Eiliv Sagrusten, men sistnevnte ble snart erstattet av Robin Nilsson på trommer.

 

Før The Cruel Intentions bodde vokalist Lizzy DeVine flere år i Los Angeles hvor han vår frontmann for og låtskriver for det anerkjente bandet Vains of Jenna. Bandet fikk sitt gjennombrudd i den amerikanske æraen av rock´n´reality TV etter opptredener i populære tv-show som Jackass, Viva La Bam, og Kat Von Dee’s LA Ink.

“No-fucks-given” stemninga som på tidspunktet preget denne kulturen og miljøet har uten tvil satt spor i DeVine og hans musikalske tilnærming. Noe som også kommer tydelig frem på det nye albumet.

 

Gjennom en nær perfekt blanding av melodrama og humor er Venomous Anonymouset rent og kjært avhengighetsskapende album. Det er fylt til randen av attitude, massive riff, og forførende bra feel-good musikk, og er et album som ikke bare viser frem et The Cruel Intentions som et band som holder seg tro til sin sjanger og sitt utrykk, men også som et band som tør å utforske nye ideer og konsepter, og ny musikalske stier.

 

Om skriveprosessen bak albumet forklarer Lizzy:

“Da vi skrev tekstene til albumet lot vi kreativiteten flyte fritt, og lot nesten alle tanker manifestere seg på papiret. Dette resulterte i en blanding av mørk humor og vår litt skrudde virkelighetsoppfatning noe vi håper alle kan forholde seg til på en eller annen måte.

 

På dette albumet, fokuserte bandet også mer på både pre-produksjonen og produksjonsfasen av albumet. Som sådan er låtene på Venomous Anonymous mer komplekse, og har hatt en mer detaljert produksjon enn på forrige album, og låtene har mer substans både i tekster og låtskriving enn tidligere.

 

Mats legger til;Det meste av musikken jeg skrev ble skrevet i løpet av første halvdel av 2020. Energien og stemningen i disse kom fra det å føle seg helt fri, rett og slett fordi det ikke var noe annet å gjøre. Etter hvert som året gikk ble lyden mer og mer nyansert, og musikken begynte å bevege seg i retninger jeg aldri kunne ha forestilt meg. Noe jeg er veldig glad for i dag. Albumet er det perfekte soundtracket til alt fra løping og trening, til hardcore festing eller rett og slett å ha det bra!

 

Nå, endelig, etter år med hardt arbeid og omfattende samarbeid der hele bandet var involvert i låtskrivingsprosessen, ble Venomous Anonymous født!

En aggressiv og melodisk bombe av et album!

 

Erik Mårtensson (sanger og gitarist i Eclipse, og produsent ved Mass Destruction Productions) mikset og mastret albumet. Erik fungerte også som både produsent og gjestemusiker på albumet, og bidro med backing vokal og  på gitar.

 

Bandet avslutter:
“Det har vært en lang låtskrivings- og innspillingsprosess med stengte grenser, utsettelser, sykdom, og kanselleringer av studiotid og avtaler på grunn av den langvarige pandemien. Nå er vi ekstremt glade for å endelig ha landet albumet, et album som vi er veldig stolte og fornøyde med og som vi gleder oss til å presentere det for verden!”

Venomous Anonymous slippes 3 juni 2022!

 

 

THE CRUEL INTENTIONS BESTÅR AV:

Lizzy DeVine – Vocals & Guitar

Kristian Solhaug – Guitar

Mats Wernerson- Bass

Robin Nilsson – Drums

Leave a Reply