THE KOOKS – Sentrum Scene

THE KOOKS – Sentrum Scene

Det lille, men allikevel store, bandet fra Brighton var duket for å avslutte helgen i Oslo med konsert på Sentrum Scene. Basert på oppmøtet alene var dette en enormt etterlengtet tilbakevending, for her er det ikke plass til en eneste sjel til. Heller ikke overraskende var gjennomsnittsalderen kanskje 24, og majoriteten var danseglade kvinner.

Når The Kooks er på scenen trenger du egentlig ikke væra glad i å danse, for du ender opp med å bevege deg uansett. De spiller en så energisk og lett form for pop som får dansefoten til å gynge hos alle til stede. Spesielt merkes dette under de mest kjente låtene deres, som Ooh, La.

 

 

The Kooks – Sentrum Scene // Foto: Aleksander Espelid

Til tross for litt laber lysproduksjon er dette en morsom kveld og fin avslutning på helgen. Det er til tider umulig å skjønne hva vokalisten sier, men det er mer på grunn av den sinnsykt brede dialekten enn lyden, som hele showet var veldig bra! 

Et av de morsomste øyeblikkene for kvelden er når Luke plutselig blir borte fra scenen, og kommer løpende inn et par minutter senere. Han ser lur ut der han står og erkjenner at han måtte løpe en tur fordi naturen kaller. Selvfølgelig blir det bare bedre stemning i salen av at det er en så lettbeint atmosfære.

Etter en forventet pause kommer kveldens fineste øyeblikk, som uten tvil var den magiske allsangen på balladen Seaside. Deretter følger to perfekt utvalgte avslutninger i  Around Town og Naive. Det danses iherdig både på gulvet og oppe blant ståplassene, og med det er en strålende kveld over.