ORDER – Bergen – Garage

ORDER – Bergen – Garage

Oppvarmingsbandet Mork kom på scenen og leverte et solid show med massive låter. Bandet er en veldig groovy utgave av black metal, og de holdt en meget profesjonell stemning på scenen. Til tross for at bandet ikke egentlig er så veldig gammelt, virket det som at hele bandet hadde stålkontroll på sin egen sjanger og på sitt publikum. Lyden var helt ok, og lyset virket ikke i bandets favør, stort sett, men medlemmene i gruppen gjorde en solid jobb uansett med å gi de som hadde møtt opp en uforglemmelig aften. Et overraskende godt innskudd i den norske metalscenen, rett og slett!

Order er en slags "supergruppe" som består av gamle medlemmer fra Mayhem og Cadaver. Uten å legge for mye i de gamle bandene som medlemmene kommer fra, så kan man gjerne nevne at de absolutt har tatt med seg den gamle, grumsete lyden inn i Order. Dette bandet er også et bevis på at man ikke trenger masse rekvisitter på scenen og masse sminke og nagler for å drive en okkult stemning. Bandet er nesten helt blottet for scenografiske virkemidler, og de lar musikken og selve fremførelsen snakke for seg.

Bandet leverte varene så til de grader, denne marskvelden. Publikum responderte fint til den tunge, seige musikken til Order, og bandet så absolutt ut til å like seg på Bergensscenen. Bandets begrensede bruk av symboler og rekvisitter gjorde også at dette ble et mye kraftigere virkemiddel når det først ble brukt.

En kan si hva man vil om coverlåter, men det er lite som blir mer episk enn å oppleve Mayhems gamle slager, "Deathcrush", fremført av et band som har to originale Mayhemmedlemmer i lineup’en.

Til syvende og sist var denne kvelden full av positiv energi og gode minner som alle som deltok vil kunne ta med seg lenge.