THE DOGS – Bergen – Garage

THE DOGS – Bergen – Garage

Det har blitt en tradisjon at The Dogs slipper album første mandag etter nyttår og 2017 er intet unntak. I denne sammenheng turnerer de i disse dager med albumet «Death by drowning». Heldigvis har The Dogs, med Kristopher Schau på vokal, nok engang satt opp et stoppested for sin turne i Bergen. Med et rykende ferskt kritikerrost album i bagasjen, entrer The Dogs, for første gang, et utsolgt Garage. Med en kapasitet på snaue 350 tilskuere, er dette en relativt liten scene. Vertfall hvis man tenker tilbake på at de i fjor sommer varmet opp for selveste Bruce Springsteen i Oslo foran 37 000 tilskuere.  Schau var likevel ydmyk, og sa fra scenen at dette likevel var stort. Det var nemlig første gang på 30 år han hadde klart å selge ut Garage. Schau har hatt mange band i sin fortid, bl.a. The Cumshots og Mongo Ninja.  Man merker fort at Garage er utsolgt i kveld. Det er lange køer i baren, og publikum synger energisk på kjente Turboneger sitater.  Trøkket øker før The Dogs endelig entrer scenen.

Første gang jeg var på konsert med The Dogs var i 2015, på Malakoff Rockfestival i Nordfjordeid. Da, som nå, startet og avsluttet The Dogs med et imponerende trøkk!

TheDogs_Garage_17_KristofferRye.jpg
(Photo: Kristoffer Rye)
 

Man vet det blir en bra konsert når Schau crowdsurfer før konserten i det hele tatt er i gang.  Med 30 år på nakken, skulle det bare mangle at Schau har kontroll på det han gjør. Med sterke sanger som «Declaration of Isolation» og «Please Say Something», kan man ikke annet enn å bli revet med. Spesielt sistnevnte sang.  Her har Schau en helt utrolig formidlingsevne. Han gir så mye av selv at han nesten kollapser på scenen. Dette er nok et av mine største konsertøyeblikk. Det er ikke ofte man opplever noe så ekte på en scene. Høydepunktene kommer som pærler på en snor, og vi i publikum får kjørt oss. Så energisk som Schau er, klarer han ikke å holde seg på scenen. Ved flere anledninger pløyer han seg gjennom publikum ut i lokalet, til publikums store begeistring. Mot slutten blir det for varmt for Schau. Han kaster skjorten med den ikoniske sløyfen, før han begynner på siste låt: «Oslo».

Med en vel gjennomført konsert avslutter mange av bandets medlemmer med å crowdsurfe ut av scenen. Schau trusler fint ut blant publikum, og stopper gjerne for en prat eller en selfie. For å oppsummere fikk vi alle god valutta for pengene, og jeg gleder meg til neste gang jeg får se The Dogs i aksjon.