Listening party: THE 3RD ATTEMPT – Born in Thorns

Listening party: THE 3RD ATTEMPT – Born in Thorns


25. september slipper THE 3RD ATTEMPT, det nye black metal bandet til de tidligere Carpathian Forest medlemmene Tchort og BloodPervertor, sitt debutalbum. Skiva heter "Born in Thorns" og den er innspit hos Endre Kirkesola/Dub Studio. Vi feirer plateslippet med listening party i andre etasje på Good Omens i Trondheim samme dag der det også vil bli gjennomført en liten black metal quiz med flotte premier. Quizen begynner kl 21:00 og en halvtime senere fyrer vi opp skiva.

 

The3rdAttempt_15_2.jpg

I 2014 forlot gitaristene Tchort og BloodPervertor Carpathian Forest for å danne et nytt band de kalte The 3rd Attempt. Etter en rekke online auditions valgte duoen Ødemark (ex-Midnattsvrede) som sin vokalist og de fikk kjapt selskap av Tybalt (Fortid, Den Saakaldte) på trommer. Med en helt ny komplett lineup på plass, følte Tchort og BloodPervertor at de igjen kunne jobbe i et miljø der den etter hvert manglende entusiasmen og kreativiten igjen ville dukke opp. Gutta begynte så å jobbe sammen på materialet som skulle bli deres debutalbum. Ikke lenge etter deres debutkonsert på Blastfest i februar 2015, entret bandet Dub Studio i Oslo hvor de spilte inn albumet med sin gamle venn og produsent Endre Kirkesola, en herremann kjent for sitt arbeidet med band som Carpathian Forest, Blood Red Throne, Green Carnation, Urgehal og Tsjuder.

På "Born in Thorns" viser The 3rd Attempt låtskriverferdigheter som gitaristene er velkjente for i sine tidligere band, Lyden er i tillegg frisk og revitalisert og de nye medlemmene har også definitivt satt sitt preg på albumet. Black metal feelingen av den gamle typen er absolutt der, men det er mye variasjon og ulike elementer i miksen. Og Thrash Metal og Black’n’roll elementer gir albumet en god groove.

Med en liten Europaturne sammen med Taake i høst og et par konserter sammen med Shining her hjemme rett før jul og nok en mulighet til å se dem på Blastfest på nyåret, er The 3rd Attempt virkelig et band man bør legge merke til.

 

Pil.gif

 

Born in Thorns

 

The3rdAttempt_BorninThorns.jpg

The 3rd Attempt is a brand new Norwegian black metal outfit consisting of four members, two of which are seasoned veterans within the black metal scene, namely Tchort (ex-Blood Red Throne, ex-Carpathian Forest) and BloodPervertor (ex-Carpathian Forest). The outfit is rounded out by vocalist Ødamark (ex-Midnattsvrede) and drummer Tybalt (Fortid, Den Saakaldte). The debut album is entitled "Born in Thorns" and consists of 10 songs. So far, so good.

Musically speaking, The 3rd Attempt performs old-school black metal infused with a lot of groovy and thrashy parts, which makes for a somewhat varied and dynamic album. The vocals are also quite diverse and are often multilayered, which, again, add some variety to the whole thing. The musicianship is very good, but that is hardly surprising, is it? A lot of the riffs are simple and catchy, but the song arrangements and the way in which different elements and melodies are interwoven at times are quite cool, some of the best examples being the song entitled "We Defy" and the half-way epic title track. "Firestorm", which contains an eerie piano part, is also one of the highlights of the album. The record sounds raw and unpolished, but not in that lo-fi-bedroom-black-metal sense. The album does have its punchy and crushing moments, that is for damn sure.

"Born in Thorns" is neither something new nor something groundbreaking, but it is pretty good, and although I am not completely and utterly blown away by it, I do find it fairly entertaining and solid. It will be interesting to see and hear what this band will come up with in the future.

J.Nepper / Eternal Terror Live

 

THE 3RD ATTEMPT
"Born in Thorns"

Release: 25. September 2015
Dark Essence Records

01 – Torment Nation
02 – Dark Vision
03 – Art of Domination
04 – We Defy
05 – Born In Thorns
06 – Beast Within
07 – Sons of the Winter
08 – Nekrogrammaton
09 – Firestorm
10 – Anti-Self

 

Pil.gif
 
 

KOMMENDE KONSERTER

 

12.09 – Southern Discomfort (The 3rd Attempt release party)

05.10 – Barcelona w/Taake
06.10 – Madrid w/Taake
08:10 – Paris w/Taake
09:10 – London w/Taake

26.11 – Bergen – Garage – w/Shining
27.11 – Oslo – Pokalen – w/Shining

28.11 – The Byker Grave Festival, Holland

19.02 – Blastfest

 

Pil.gif

 

LISTENING PARTY

 

The3rdAttempt_BorninThorns.jpg
THE 3RD ATTEMPT
"Born in Thorns"

Good Omens – 2. etasje , Trondheim

 
21:00 – Black metal quiz
21:30 – Fyrer vi opp anlegget og spiller "Born in Thorns"
Ca 22:20 – Trekker vi vinnerne i quizen

 

Pil.gif
 

QUIZ

 

Det vil bli arrangert en ikke alt for vanskelig Black Metal quiz.

Premier vil bli annonsert.

 

 

Pil.gif

 

SPONSORER

 

The 3rd Attempt

Dark Essence Records

Good Omens

Eternal Terror Live