SLOTTSFJELL 2015 – Dag 3 – Tønsberg

SLOTTSFJELL 2015 – Dag 3 – Tønsberg

17:10 Baglerscenen – Kid Astray

Vi våkner opp til nyheten: det er sterk vind på fjellet. En god del av dagens program ble dermed avlyst, inkludert Comet Kid, Gnarwolves og flere. Nede på Baglerscenen spiller likevel Kid Astray, som er en av de få heldige som får spilt i dag. Siden det ikke er så mye annet å se denne dagen er det da mye publikum på de få konsertene.

Kid Astray spiller funky solskinnsmusikk, som hjelper litt på stemningen (været er fremdeles ikke på topp). Vi hører låter som Still Chasing Nothing, Diver og velkjente No Easy Way Out, som du sikkert har hørt på radio i sommer. Et greit plaster på såret, til tross for situasjonen.

22:15 Kastellscenen – Motorpsycho

Etter mye frem og tilbake, avlysninger og forflytninger blir det endelig klart at Motorpsycho skal spille, kvart over ti på Kastellscenen. Vinden har endelig roet seg, og folk er glade for å kunne trekke opp på fjellet igjen. Bandet kom med nytt album 2014, men det har ingenting å si. I dag skal det nemlig kun spilles låter fra sagnomsuste Demon Box, fra 1993.

Bandet kommer på rimelig presist, og kjører på med akustiske og allsangvennlige Waiting For The One. Av alle som har kommet, som ikke har hørt om Motorpsycho, får seg et mildt sjokk i det Nothing To Say starter. Her er de blytunge, seige riffene bandet er kjent for i full blomstring. Gitarist Snah (Hans Magnus Ryan) vender gitaren bevisst mot forsterkeren, for å lage en storm av vræl og ulyder fra gitaren. Det samme gjør vokalist og bassist Bent Sæther med mikrofonen, og det hele er et slags eksperimentelt bråkeorkester.

De fortsetter videre på demon boksen, vi hører Feedtime, Sunchild, Tuesday Morning og All is Loneliness. Gitarriffene og trommene dundrer utover fjellet, til applaus og jubel fra publikum. De spiller gjennom hele Demon Box, fra start til slutt, utenom tittellåta Demon Box, som de sparer til slutt. En legendarisk performance av et legendarisk band. En verdig avslutning på en uheldig dag, før Ellie Goulding runder av festivalen. Takk for i år!