TAAKE – Bergen – Hulen

TAAKE – Bergen – Hulen

Når Taake er i Bergen, så møter det alltid et mannsterkt publikum opp for å ønske byens største black metal band velkommen hjem. Intet unntak denne gangen, Hulen var vel omtrent fullstappet.

I det konserten begynner er det helt fullstappet i konsertsalen i Hulen, og som regel vil dette være lett å forstå. Beklagelig vis virker Taake som at de ikke har skrudd energien opp på 100%. Ikke lenge etter konsertstart, stopper alt opp på grunn av tekniske problemer. Dette er noe som man ikke helt forventer når et så anerkjent band som Taake spiller, men det kan jo skje alle, og bandet kan ikke akkurat klandres for det heller.

Desverre er ikke dette det eneste problemet for kvelden. Tilsynelatende lavt engasjement fra både publikum og bandets side, blandet med tekniske problemer og generelt dårlig lyd var ingen suksessoppskrift, og bandet som er kjent for å alltid levere, blir rett og slett litt for tamt i forhold til hva de ellers pleier å være.

Lite minneverdig konsert, men dog ikke helt forferdelig. De gode og energiske delene er verdt å notere seg. Deriblant en sterk setliste og tydelig identitet. Det er ingen tvil om at det er Hoest og hans band vi ser, men det er bare ikke like minneverdig som det ellers pleier å være. Hoest virker også som at han gjør så godt han kan, selv om det blir litt vanskeligere enn ellers å holde koken oppe.

Hoest har også endret ganske drastisk på sin egen "sceneuniform". Fra den gamle sminken, skinnjakken og beltespenne med det norske flagget, til en ny skinnjakke med hette patronbelter rundt brystet og lange nagler på armene. En må jo spørre seg selv om han kanskje har plukket opp litt inspirasjon fra sitt eget kostyme under livefremføringer med Gorgoroth.

Konserten virket i seg selv kort og lite engasjert. Taake har vært mye sterkere før, og det er nok heller ingen tvil om at de vil være bedre enn dette igjen. Dette var vel bare ikke helt kvelden.