ENDOGENIC – Trondheim – Good Omens

ENDOGENIC – Trondheim – Good Omens

Det er lørdagskveld og den vindfulle Nina herjer store deler av landet. I Trondheim derimot var hun uvanlig stille av seg. Der var det minusgrader og kaldt i stedet. Men, akkurat det gjorde Endogenic noe med. De inviterte til konsert. På Good Omens. En konsert det luktet svidd av. Og som varmet. Mye.

Dette var første gangen jeg fikk oppleve bandet som kvartett i stedet som kvintett og jeg må jo innrømme at jeg var litt spent på hvordan det ville gå. Jeg fikk raskt konstatert at det var en bekymring jeg kunne ha latt være å ta på meg, for her låt alt som det skulle. Og vel så det.

Men først skulle unge Capillary varme opp de av oss som hadde dukket opp tidlig. Presis klokka ti over ti startet de. Og for de av oss som har vært ute en vinterdag før i Trondheim, vet at dette er i tidligste laget for konsert her i byen. Det var skuffende lite folk. Blæh til dere som ikke kom tidsnok, for Capillary gjorde sine saker veldig bra. Musikken ligger i tidligere Gojira-gata. Til og med andreskiva «The Link» tenker jeg vi sier. Teknisk og progressiv metal med visse innslag av såkalt math-core metal. Dyktige gutter som imponerte oss få som var der. Spilte ca fire eller fem egenkomponerte låter og avsluttet ikke overraskende med en cover av Gojira. God jobb fra et spennende band.

Så var det shortskledde Endogenic da. Nå var det kommet godt med folk og gutta kjørte i gang etter en kort pause. Det første som slo meg var at dette var mye mer Pantera-ish enn tidligere. Ikke noe galt med det og det var riktignok en smule hardere. God lyd, spilleglede fra øverste hylle og en upåklagelig god kjemi mellom bandets vokalist Fredrik Sommervold og publikum samt et knippe veldig gode låter fremført av et veldig godt band, gjorde dette til en festaften. Nevnte vokalist var god, gitarist Morten Telle var hakket bedre og de to siste stod for et godt komp.

Jo da, dette låt bra. Det var moro og det var gledelig å se at det gror godt i metalmiljøet her i byen. Jeg tror nesten jeg må ut å se begge disse bandene igjen ved neste anledning. Og det bør vel du også, om du har muligheten.