GLITTERTIND – Bergen – Garage

GLITTERTIND – Bergen – Garage

Glittertind 

Glittertind startet i 2001 og har frem til i år jobbet seg inn i forskjellige stiler. I fjor gav bandet ut sin fjerde studioutgivelse (første som fullt band), Djevelsvart.

Bandet entrer scenen på Garage til et noe lite, men dog svært entusiastisk publikum. Fanskaren deres er forøvrig noe av det merkeligste en kan finne.

Glittertind spiller en god del nye sanger, noe som sånn sett ikke er et problem siden den nye plata er rimelig solid. De spiller også gjennom noe materiale fra Evige Aasatro og Landkjenning. Selv om hele bandet bare har eksistert sammen som ett band i relativt kort tid, virker de særdeles stødige.

Publikum virker like entusiastisk på nytt materiale som de er på gammelt, så med andre ord så har nok Glittertind funnet en nerve som går igjen i alle verkene sine som de kan utnytte uten at det blir for ensformig. Bra jobba!

Tilbake til dette med publikum, så er det svært spesielt å se noen headbange til folkerock som om det skulle vert Cannibal Corpse. Like merkelig er det å se menn og kvinner som begynner å danse noe som kan minne om Hallingdans til samme forestilling. Publikum både fremme og bak i salen var et merkelig sammensurium av mennesker som en aldri skulle tro ville ha noe som helst til felles. Det sier vel at musikken til Glittertind har et bredt spekter, og det er ingenting galt i det.

Alt i alt en solid konsert fra et friskt pust innenfor norsk folkerock. Kveldens beste sang: Glittertind