HELMSPLITTER – Enraptured by Suffering

HELMSPLITTER – Enraptured by Suffering

Amerikanske Helmsplitter oppgis til å være et death/thrash metal band. Det kan for så vidt stemme, men jeg vil nok si at det er mer death enn thrash. Mest death, litt thrash, litt mindre black og enda litt mindre 70-talls. Jeg vil si det låter mer som en merkelig blanding av Marduk a la "Panzer Division Marduk", tidlig Entombed og Dismember i tillegg til bittelitt 70-talls rock a la Black Sabbath og lignende. Det høres helt på trynet ut, men Helmsplitter får det til å fungere og jeg tror det er den tunge sounden de har som gjør at det fungerer så godt som det gjør.

Bandet ble dannet i 2008 og «Enraptured by Suffering» er bandets andre fullengder.

Dessverre for Helmsplitter, taper denne skiva seg relativt raskt. Allerede etter en fire fem runder merket jeg at den begynte å kjede meg og det er neppe noe godt tegn. Jeg lot den derfor hvile i noen dager før jeg igjen tok den opp og lot den få et par runder i spilleren. Denne gangen var det det mest mardukske, altså det raskeste på skiva som slo best an, mens mesteparten av resten gjorde at jeg fikk lyst til å gå videre til neste band. Tror kanskje skiva kan ha et lite håp om å bli spilt litt til, men det forutsetter at den ikke slettes fra Iphone, for CD-en kommer nok dessverre ikke i hus.

https://www.facebook.com/Helmsplitter

https://www.facebook.com/horrorpaingoredeath