SHAM 69 – Oslo – John Dee

SHAM 69 – Oslo – John Dee

Først og fremst, gikk jeg igjen glipp av oppvarmingsbandet til tross for stress for å faktisk rekke det. Temmelig ergerlig da jeg aldri har sett RIOTS før, og det var noe jeg så frem til. Gleder meg til å ta det igjen da de varmer opp for CONTROL på Enga Bar 09. Mai (snikreklame).

Sham 69 har i mange år turnert under to forskjellige lineuper, 1977-Lineupen med Jimmy Pursey på vokal og inkarnasjonen som sto for kveldens underholdning, med b.la. originalgitarist Neil Harris og vokalist siden 2007, Tim V. Ikke rart at disse spilte 1. April altså, da 77-lineupen fortsatt turnerer, og Rockefeller annonserte dette som "the real deal".

Nok om det, jeg har sett begge lineupene live før, og stilte opp på John Dee fordi jeg vet at denne versjonen av bandet også leverer varene. Tim V er en jævlig kul vokalist og gjør låtene på en utrolig bra måte, og bandet lirte av seg en hel haug med klassikere, som
"What Have We Got", "I Don’t Wanna", "Hersham Boys", "If The Kids Are United", "Hurry Up Harry", "Sunday Morning Nightmare" og mange fler. I tillegg spilte de låter fra de nyere skivene med Tim v, som jeg ikke har noe kjennskapt til, men som låter utrolig bra, og inspirerte meg til å gå til innkjøp av skivene. Enn det! Resten av bandet leverte også varene, og beviste at de er et solid liveband, og leverer en fet fest uavhengig på om man ser på dette som et glorifisert coverband eller "the real deal".