SIVERT HØYEM – Bergen – USF Verftet

SIVERT HØYEM – Bergen – USF Verftet

Sivert Høyem, tilbake i Bergen etter tre år! Utsolgt for lenge siden. Et fullstappet Røkeri klar for Norges beste stemme.

Thea and the wild

Som oppvarming hadde Høyem med seg bandet "Thea and the wild", som var et relativt ukjent band for de fleste. En god livedynamikk og bra liv på scenen satte dog ikke publikum veldig igang, og en har vel sjeldent sett en så laber mottakelse av et oppvarmingsband noen sinnei Bergen.

Selv om en skulle tro det, så hjalp det heller ikke at vokalisten hadde kveldens mest sensuelle holdning på scenen, og det hele ble egentlig ganske trist, med tanke på at musikken i seg selv var helt grei.

De avsluttet forøvrig med kveldens mest komiske sitat "Takk for at dere kom for å se på oss", som om det var dem alle hadde betalt 400 kroner for å se live.

1f1475b577a91c26397267dfc39ded0a.jpg
Arkiv (Photo: Therese Egge Belgum)
 

Sivert Høyem

Sivert ankommer scenen etter en lengre instrumental intro, og Bergenspublikummet går amokk. Mannen som egentlig synger for bra for å være en norsk artist har valgt å kjøre seg opp på mye diverse materiale, både fra hans tid i rockebandet Madrugada, men også fra sine nyere solodager.

Et imponerende liveshow og morsomme kommentarer fra Høyem selv gjør at konserten får en utrolig levende og dynamisk følelse, men som publikum begynner man etter hvert å merke at det er noe som ikke stemmer.

Som regel når et hvilket som helst band eller en hvilken som helst artist som har spilt så lenge som Høyem har, spiller konsert, velger de gjerne å ha et show gjennomsyret av "de mest populære sangene", som i Sivert sitt tilfelle ville vert noe i den retningen av "Where is my moon", "Into the sea" og "Prisoner of the road", men over halvveis i showet hadde fremdeles ingen av de mest populære sangene dukket opp. Noen ville nok begynt å lure på om han planla å kun kjøre "sanger for hardcore fansa".

Mot slutten av showet derimot, drar Sivert igang det som muligens er den beste sangen han har skrevet noen gang, "Prisoner of the road", for så å avslutte med den alltid like solide "Moon landing". Bergenspublikumet var i ekstase, og ville ha mer. Det fikk de ikke denne gang, men de kan nok si seg mer enn fornøyd med kvelden.

Solid fremføring av nytt og gammelt materiale, men kveldens beste sang blir likevel en klassiker fra Madrugada: "Look away Lucifer"