TWITCH OF THE DEATH NERVE – A New Code of Morality

TWITCH OF THE DEATH NERVE – A New Code of Morality

Det er få promoer som har fått så mye spilletid som det Twitch of the Death Nerve «A New Code of Morality» har fått her i heimen den siste tiden. Skiva har surret og gått på repeat den siste uka, kun avbrutt av et akutt vinylbehov ved to anledninger. Og da skulle man tro at dette er et helt eksepsjonelt bra album. Men det stemmer ikke helt. Skiva er for all del meget bra og den treffer meg mitt i hjerterota med sin uforutsigbarhet, råskap og tekniske finesse. Man har nok hørt det meste her tidligere, men det er noe med miksen av forskjellige varianter av brutal teknisk god metal, vokalvariasjonene, temposkiftene og den vekslende intensiteten som tiltar meg. Jeg klarer ikke helt sette fingeren på hva det eksakt er, men jeg storkoser meg ved å lytte på den til jobb, mat og TV titting.

Det er noe med «A New Code of Morality» som minner meg om vidunderskiva «Human» av Death. Misforstå meg riktig nå. Det er egentlig ikke noe sammenligningsgrunnlag i det hele tatt, men det er noe der som får meg til å tenke på nettopp den skiva. Det kan være riffene. Det må nesten være dem, da det ikke er noe annet som i det hele tatt minner om «Human». Bortsett fra helhetsinntrykket skiva gir meg. Nå er det sikkert mange med vantro i blikket som ikke helt vil tro på dette, men har du tid, gi «A New Code of Morality» en sjanse og gjerne mange runder før du avskriver den. Jeg var langt fra like overbevist etter de 10 – 15 første gjennomhøringene som det jeg er nå, men jeg angrer ikke et sekund. Lurer bare på hvordan det vil bli når jeg nå må legge den bort.

https://www.facebook.com/twitchofthedeathnerve