WACKEN METAL BATTLE Norway 2014 – Delfinale Trondheim

WACKEN METAL BATTLE Norway 2014 – Delfinale Trondheim

WACKEN METAL BATTLE 2014

Delfinale Trondheim

Fru Lundgreen

15. mars 2014

 

 

CAPILLARY

SUMMIT

RUDHIRA

SHOTGUN RODEO

TREESKULL

TROLDSKUGGE

ÅTSEL

 

W: O: A Metal Battle er en musikkkonkurranse som ble grunnlagt i 2004. Den ble startet opp som en idé for å øke de fremtidige generasjoner av Heavy Metal og Rock musikere. Denne konkurransen har sin opprinnelse fra Wacken Open Air. Første gang arrangert i nåværende format var i 2007, da med 13 forskjellige land som deltagere. Norge hadde sin første deltaker i 2006, da med Manifest som invitert deltaker. Fra 2007 har Fracture, Pica Fierce, Irr, No Dawn og Faanefjell representert Norge i finalen på Wacken Open Air.

Nå er det klart for 2014 utgaven og norsk deltaker skal velges ut. Først skal det arrangeres delfinaler i Oslo, Trondheim og Jevnaker før den norske finalen blir arrangert i Trondheim 3. mai.

 

JanRogerPettersen_14.jpg
Jan Roger Pettersen

 

Jan Roger Pettersen fra Zone er en gammel traver innenfor det norske Wacken Metal Battle systemet og nok en gang står han for arrangementet i Norge. Vi har spurt Jan Roger litt om hva Wacken betyr for ham og litt om arrangementet.

 

Hva betyr Wacken for deg?

På den ene siden ferie, moro, bra musikk og knall stemning! På den andre siden så er det ansvar, utfordring og møte med mange nye og spennende band.

Hvor mange ganger har du vært der selv? Når? Høydepunkter?

Har vært der 10 ganger, første gang i 2001 med pauser i 2009, 2011 og 2013. Nå i 2014 er det på’n igjen!

Hvert år har sine høydepunkt så den lista kan bli lang. Men har mine første konsertopplevelser med mange favorittband fra Wacken, Her snakker vi bl.a. Overkill, Darkthrone, Sodom, Cynic, Possessed, My Dying Bride, Pungent Stench, Paradise Lost, Cathedral, Obituary, Twisted Sister, Atheist. Ellers er det alltid en og annen overraskelse som setter seg i minne. Band som f.eks Ministry, Machine Head og Moonspell. – alle er band jeg hadde avskrevet,  men som tok helt av. I tillegg møter man jo en del musikere man ser opp til som tar seg tid til en prat og det er topp! Ellers møter man mye folk generelt, mange av dem har jeg fortsatt kontakt med 🙂  

Wacken Metal Battle er verdens største konkurranse for metalband. Hvor viktig er det for Norge at vi har med band i denne konkurransen?

Det betyr veldig mye. Det er utrolig mye folk innom disse dagene, både fra presse, plateselskap og andre aktører og man har muligheten til å sette fart på karrieren her om man drar det lengste strået i konkurransen…eller møter de rette folkene.

Hvordan har norske band gjort det opp gjennom årene i Wacken Metal Battle finalen i Tyskland?

De som har deltatt ved å gå videre fra finaleseier i Norge så langt er (I rett rekkefølge): Fracture (2007), Pica Fierce (2008), Irr (2009), No Dawn (2010), Aeon Throne (2011), Faanefjell (2012). (Pause i 2013). Det bandet som har fått flest poeng og mest skryt var Pica Fierce. Hvis jeg husker rett kom de på 6 plass. Ellers fikk Faanefjell brukbart med poeng i 2012 og skryt fra Nuclear Blast’s utsendte representant.

Bandene er det viktigste i en Band Battle konkurranse som dette. Hvem skal delta i konkurransen?

Capillary, Summit, Rudhira, Shotgun Rodeo, Treeskull, Troldskugge og Åtsel.

Hvor mange band meldte seg på konkurransen i regionen og hvordan ble utvelgelsen av de som gikk videre til delfinalen foretatt?

Ca 15 band sendte inn søknad til slutt. Men skal en være helt ærlig så tror jeg ikke jeg hadd fått mer enn 4-5 hvis jeg ikke hadde sendt ut mail til de bandene jeg vet ikke har kontrakt, i god tid på forhånd og «mast» litt…

Vi i Zone hører igjennom innhold fra alle band og velger ut kandidater utifra kvalitet på musikken, sjekker evt live-videoer på youtube, om de har vært med før (hvordan de gjorde det der). Men til syvende og sist vil vi prøve å få til en variert og spennende delfinale.

Dommerne er til syvende og sist de som har det siste ordet om hvem som skal gå videre til den norske finalen i Trondheim senere i vår. Hvem kommer til å sitte i juryen hos dere førstkommende lørdag?

Som foregående år har vi to faste, det er Svenn Tore Mauseth og Idar Eggen, som begge er festivalveteraner samt at de fotograferer og skriver festivalrapporter for Scream Magazine.

Venue er også viktig. Det samme er lyd og scene og fasiliteter. Hva kan du si om Fru Lundgreen?

Det fine med Fru Lundgreen er nok at det er lett å fylle og få til en tett og god stemning, de som jobber der er greie å ha med å gjøre og det er aldri noe pes – ting går som smurt hver gang. Lyden er kanskje ikke genial, men de gjør det beste man kan få til i det lokalet. Ellers er scenen litt liten og de bandene som er mer enn 4 får alltid litt plassmangel. Men synes egentlig at det fungerer greit til slike arrangement.

Når må folk møte opp hvis de skal ha med seg alle bandene denne kvelden?

Kl 2130 braker det løs!

 

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/651990661529229