SOUTH OF HEAVEN – Inferno Klubbaften

SOUTH OF HEAVEN – Inferno Klubbaften

Kvelden før Skjærtorsdag arrangeres det Inferno Klubbaften på diverse klubber i Oslo. I år er det hele åtte klubber som er involvert med konserter denne onsdagskvelden og på seks av disse er det dratt inn eksterne arrangører som kjører sine band. Vi i Eternal Terror har dratt inn alle disse arrangørene for en bitteliten prat. South of Heaven er Norges kuleste metalklubb og de vil holde til på Rock In kvelden før kvelden. På scenen stiller de kruttsterke bandene Infant Death og Töxic Death. Vi lar South of Heaven maskinist Jonas Lie informere.

 

Rock In
(20 år)

Infant Death

Töxik Death

 

 SoH_JonasLie.png
Jonas Lie

 

Kan vi få en kort beskrivelse av bandene?

Infant Death: Infant Death er fra Trondheim, og spiller jævlig fort. Men ikke sånn klikkebasstromme og sweep-gitar-fort, men sånn tøff tyskerfort. Skranglete og tight på samme tid, med tidvis skikkelig jævlig stemning. Dritestilige greier.

Töxik Death: Faen, Töxik Death spiller jævlig fort de også, egentlig. Mindre kaotisk, just like fett. Sjukt habile riffere, og krydrer raust med raff falsett. Dessuten har de en låt som heter D-BEAT DESTRUCTOR. Det treffer meg midt i sjela.

Hvorfor vil disse bandene trekke folk under Klubbdagen på Inferno 2014?

Det er masse fett på årets program, men Rock In har den eneste helhjerta oldschool-lineupen. Du kan være så eklektisk og vidtfavnende i smaken du bare vil, men når midnatt nærmer seg og den niende drinken sparker inn, har du EGENTLIG mest lyst til å se noen stilige kiser i patronbelter spille jævlig fort. Ikke jug til deg sjæl. Du veit det er sant.

Blir det fullt på Rock In onsdagen før påske?

Jeg tror det blir klausete og fint.

Hva ser du mest frem til under årets Inferno?

Har blitt lova fra utallige hold at Blasphemy og Black Witchery kommer til å rive av meg fjeset, så det ser jeg frem til.  Dessuten kommer nok optimisten i meg til å stå tvers gjennom Dimmu-settet og skrike etter gammel fethet. Litt bitter er jeg også fordi jeg nok blir nødt til å jobbe med vår egen gig i stedet for å se landets stiligste slengbukseband, Spectral Haze. 

Har du et Inferno-minne du vil dele med våre lesere?

Bolt Thrower i 2006. Helt teit bra, og sikkert det eneste bandet i historien som har fått dra ekstranummer på festival uten å være i nærheten av å headline. Ellers er det alltid stemninga rundt festivalen som er det triveligste. Disrobics-vorspiel, feilslått samkvem, juging og lettbeint stemning mellom konsertene er alltid det mest minneverdige.

Hva er det neste store som skjer for South of Heaven? (etter Inferno)

South of Heaven er «under new managment», som man sier i sambandsstatene: Jeg har gitt meg for å vie tida til å bli voksen og få jobb og klippe håret og slikt, men et knippe jævlig fine folk har tatt over. Fokuset har de siste åra skifta litt over fra å arrangere massevis av konserter til å arrangere mest mulig eksklusive affærer, og det vil fortsette å være SoHs varemerke. Færre turneer, flere one-offs. I skrivende stund er ingenting avklart nok til å annonseres, men jeg kan love et knippe virkelige undergroundperler i løpet av året.  

 

 

SoH_header_13.jpg