INFERNO 2014

INFERNO 2014

Inferno Metal Festival Norway er en av Nord-Europas største innnendørsfestivaler for extreme metal. Festivalen feiret i 2010 sitt 10-års jubileum og er kjent for å dra større og større horder med svartkledde utlendinger til hovedstaden. Inferno er med unntak fra de første 2 årene, da den ble arrangert på Langfredag og Påskeaften, blitt arrangert på Skjærtorsdag, Langfredag og Påskeaften. Det ble i noen år populært å arrangere konserter onsdagen før Inferno og de siste årene har festivalen selv tatt hånd om denne dagen og dermed er Inferno blitt en firedagers metalfestival.

Under årets Klubbdag blir det konserter på hele åtte av Olsos klubbscener. John Dee, Victoria, Revolver, Rock In, Blå, Internasjonalen, Kulturhuset og Bushwick er årets utvalgte. Det vil i tillegg bli DJ på Kniven.

På Klubbkvelden er det stort sett bare norske band som spiller og i år kan det se ut til at egyptiske Massive Scar Era, færøyske Hamferd og de svenske bandene Alfahanne og Trepaneringsritualen er de utenlandske innslagene. John Dee har som vanlig Indie-kveld, Blå huser en haug med Dark Essence band, på Internasjonalen er det Norsk Urskog som regjerer, South of Heaven har ansvaret på RockIn, Metal Hammer Norge har makta på Revolver og Fysisk Format debuterer som Inferno-arrangør på Kulturhuset. I tillegg er det et litt alternativt tilbud på Bushwick. Bushwick har forøvrig også et band på fredagen.

Inferno Metal Festival Norway kjører som vanlig på med 1 headliner hver av de 3 dagene selve hovedfestivalen varer og i år er det DIMMU BORGIR, BLASPHEMY og WATAIN som er de største trekkplastrene. Førstnevnte skal spille et eksklusivt og forlenget sett på torsdagen.

Andre godbiter som er verdt å få med seg under årets Inferno Festival er DEATHHAMMER, IMPIETY, FLESHGOD APOCALYPSE, MYSTIFIER, TRISTANIA, HATEBREED, MGLA, OBLITERATION, NECROS CHRISTOS, SIGH, GEHENNA, TULUS, ROTTING CHRIST, KRUGER, ORANSSI PAZUZU og BLACK WITCHERY.

 

Inferno_symbol_1.jpg

 

Billetter:

FESTIVALPASS: NOK 1500
DAGSPASS ONSDAG: NOK 275
BÅTCRUISE m/CHURCH OF MISERY TORSDAG: UTSOLGT
DAGSPASS TORSDAG: NOK 550
BÅTCRUISE m/CHURCH OF MISERY FREDAG: UTSOLGT
DAGSPASS FREDAG: NOK 550
DAGSPASS LØRDAG: NOK 550

Festivalpass kjøper du hos  www.billettservice.no

 

Overnatting:

Som vanlig er Royal Christiania festivalhotell

Dobbelrom inkl frokost: NOK 1090,-
Enkeltrom inkl frokost: NOK 990,-
Ektra seng inkl frokot: NOK 260,-

 

Program:

 

Inferno_banner_onsdag.jpg

Inferno_Glittertind_14.jpg

John Dee
(18år)

Woland

Glittertind

Kampfar

 

Victoria
(20 år)

Hamferd

Massive Scar Era

Årabrot

 

Revolver
(18 år)

Posthum

TBA
(Metal Hammer competition winner)

 

Rock In
(20 år)

Infant Death

Töxik Death

 

Blå
(20 år)

Slegest

Alfahanne

Airbag

Seven Impale

 

Internasjonalen
(20 år)

Endolith

Unspoken

Wyruz

 

Kulturhuset
(? år)

Kollwitz

Spectral Haze

Gerilja

 

Bushwick
(20 år)

Toft

 Trepaneringsritualen

 

 

Inferno_banner_torsdag.jpg

Inferno_DimmuBorgir_14.jpg

 

John Dee

17:40 ELDJUDNIR

19:10 THYRGRIM

20:35 KRYPTOS

22:25 SYN:DROM

01:30 MYSTIFIER

 

Rockefeller

18:15 DEATHHAMMER

19:45 IMPIETY

21:15 FLESHGOD APOCALYPSE

23:25 DIMMU BORGIR

 

Inferno_banner_fredag.jpg


Inferno_Blasphemy_14.jpg

 

John Dee

17:40 BANISHER

19:10 FROM THE BOGS OF AUGHISKA

20:35 MGLA

22:10 OBLITERATION

00:05 NECROS CHRISTOS

 

Rockefeller

18:15 VEMOD

19:45 A STORM OF LIGHT

21:15 TRISTANIA

23:00 HATEBREED
 
01:00 BLASTPHEMY
 
 

Bushwick

MGR

 

Inferno_banner_lordag.jpg

 

Inferno_Watain_14.jpg

 

John Dee

17:40 THE SICKENING

19:10 MIDNATTSVREDE

20:35 KRUGER

22:10 ORANSSI PAZUZU

00:05 BLACK WITCHERY

 

Rockefeller

18:15 SIGH

19:45 GEHENNA

21:15 TULUS

23:00 ROTTING CHRIST
 
01:00 WATAIN