NORSK URSKOG – Inferno Klubbaften

NORSK URSKOG – Inferno Klubbaften

Kvelden før Skjærtorsdag arrangeres det Inferno Klubbaften på diverse klubber i Oslo. I år er det hele åtte klubber som er involvert med konserter denne onsdagskvelden og på seks av disse er det dratt inn eksterne arrangører som kjører sine band. Vi i Eternal Terror har dratt inn alle disse arrangørene for en bitteliten prat. Norsk Urskog med Harald Eilertsen i spissen er en gammel Infernotraver som vil holde til på Internasjonalen onsdagen før påske der Endolith, Unspoken og Wyruz vil sparke fra på scenekanten.

 

Internasjonalen
(20 år)

Endolith

Unspoken

Wyruz

NorskUrskog_Harald_med_hatt.jpg
Harald Eilertsen

 

Kan vi få en kort beskrivelse av bandene?

ENDOLITH er en trio fra Tromsø som blander solid og mørk metal med et mer moderne lydbilde og elektronisk musikk. Det er tungt og groovy, samtidig som det uttrykker en mekanisk kulde.

UNSPOKEN fra Oslo spiller en herlig mørk og seig dødmetall som stadig og absolutt svinger innom det helt sorte. Massive gitarer, melankolske harmonier, og beintung driv er det som først og fremst kjennetegner disse gutta.

WYRUZ fra Hamar slår et slag i lufta for sint og svært energisk thrash metal. Klassisk i oppbygningen, men uten å gå i retro-fella. Her er det nok balletøff riffing til hele kvelden egentlig, og en driv som burde gjøre enhver nakke øm dagen derpå.

Hvorfor vil disse bandene trekke folk under Klubbdagen på Inferno 2014?

Fordi det er tre jævlig sterke og spennende band, og band som jeg tror man vil høre langt mer fra i tiden som kommer. Her har man sjansen til å få dem med seg mens de ennå er relativt ukjente.

Blir det fullt på Internasjonalen onsdagen før påske?

Det er vi også veldig spente på! Men synes jo vi har klart å sette sammen den klart feteste lineupen denne dagen, så det burde absolutt være muligheter. Håper i hvertfall alle som klager på at det ikke er noe rekruttering i miljøet tar utfordringen og kommer og blir motbevist!

Hva ser du mest frem til under årets Inferno?

Aller mest ser jeg jo frem til å endelig få kjørt Norsk Urskog-konseptet ut på en scene. Ellers er det å møte igjen folk man ikke ser så ofte, sjekke ut nye band og å nyte kjip øl og god musikk. Og så gleder jeg meg veldig til å se Sigh igjen!

Har du et Inferno-minne du vil dele med våre lesere?

Det begynner å bli ganske mange etter hvert. Men Emperor i 2006, Behemoth og Skitliv i 2008, Diskord i 2013, Holy Moses i 2004 og VoïVöd i 2011 er alle opplevelser som bringer frem mimreminen.

Hva er egentlig Norsk Urskog?

Det er en litt vill idé om at man kan bruke Infernofestivalen til å promotere band fra den norske undergrunnen. Noe som igjen startet med en frustrasjon over at det finnes så mange jævlig fete band ute i dette landet som aldri får noen oppmerksomhet i pressen eller utenfor det lokale miljøet de kommer fra. Så når vi oppdaget at det gikk an å få lagt ved ting i disse goody-bagene som deles ut på festivalen, satte vi igang og samlet inn band som ville være med, spleiset på å få trykket opp en promo-cd med et par låter fra hvert band og fikk dem ut i bagene. Dette ble raskt populært både blant publikum, bransje og presse på festivalen. Band får bra eksponering, publikum får sjekket ut band de kanskje ellers ikke ville vite om, og bransjen oppdager nye band de kan satse på i fremtiden.

Idéen er i utgangspunktet fortsatt den samme. Banda som er med spleiser på å lage en samle-cd, som vi deler ut via goody-bagene på Infernofestivalen. Det er et nullprofitt-foretak (*host* – strengt tatt er det vel et underskuddsforetak…), og målsetningen er å videreformidle noe av all den fete musikken som skapes og fremføres i den mindre kjente delen av det norske metallmiljøet.

 

NorskUrskog_logo.png