CLEAVER – Knøvvel og slossing er death metal!

CLEAVER – Knøvvel og slossing er death metal!

Trondheimsbandet CLEAVER spiller death metal og slapp sitt debutalbum rett før jul med påfølgende releasekonsert på Rock Heaven i Trondheim. Jeg har dessverre ikke hatt muligheten til å høre skiva selv enda, og det er jeg sikkert ikke helt alene om. Derfor måtte vi dra inn litt info fra kilden selv. Og kilden, det er Øyvind Rekdal.

Intervjuet er gjort med Øyvind og Andreas fra Cleaver. Siden Andreas ikke var til stede har Øyvind gjort sitt beste for å svare for Andreas slik han trur Andreas ville svart.

Hvilke band kan musikken til Cleaver best sammenlignes med, om mulig?

Øyvind: Ugh! Vi har vel fått lignende spørsmål noen ganger og det er ikke lettere å svare på det nå enn det har vært tidligere. Ikke fordi vi har revolusjonert musikkverden og skapt en ny metallsjanger som det enda ikke er satt navn på og som ingen andre har gjort før. Vi stjeler som bare pokker av andre band vi, men vi holder oss til metall og det som er fett og lar oss overhode ikke inspirere av det som har skjedd etter siste tusenårsskifte. Om du parterer Celtic Frost, Venom, Slayer, Darkthrone, Accept, Motorhead, Carpathian Forest, Sodom, Metallica, Aura Noir, Kreator og grauter sammen så vil du få en illeluktende greie kalt Cleaver. Vi ligner ikke på noe spesielt band, men vi ligner på ganske mange band vil jeg si.

Andreas: Øøhhhh….

Er den kun å få på CD eller vil den dukke opp på vinyl etter hvert? Vinyl er metal vettu 😉

Øyvind: Cleaver burde absolutt vært på vinyl, men det er det dessverre ikke i denne omgang. Bare CD og digitalt som Spotify, iTunes og alle de greiene der. Vi er jo så fornøyde med coveret også med zombier og andre stygge greier, så vi skulle gjerne fått det på vinyl så det kunne gått an å nyte i størrelse XL. Når det er sagt så er vi jo veldig fornøyd med CD’en også, så det er bare å gå mann av huse for å skaffe seg den. Du får i alle fall en total subjektiv anbefaling fra meg!

Andreas: Øyyyhhhhh! Vinyl er fett!

Cleaver_WhenTheresnoMoreRoominHell.jpg

Hvor henter dere mest inspirasjon fra når ny musikk skal kreeres?

Øyvind: En fin plass å begynne er alle de bandnavna jeg nevnte tidligere i intervjuet og selvfølgelig en hel del til som vi låner og stjeler fra som det passer, kjører gjennom Cleaver-kverna og gjør til vårt eget. Trur ikke vi henter inspirasjon fra noen andre plasser egentlig.

Andreas: Jeg blir ofte inspisert når jeg lager musikk

Tekster, hva handler de om og hvor hentes inspirasjon til disse?

Øyvind: Det kan jo være litt forskjellig, men er vel ikke noe hemmelighet at vi er store horror-fans i Cleaver. Så man vil nok kjenne igjen en del ting fra diverse horrorfilmer. Det lar seg vel se ut fra cover og navnet på skiva også vil jeg tru. Men det mye syke rare emner ut fra fri fantasi også..

Andreas: Braaaaiiins!!!

Cleaver hadde releasekonsert på skiva på Rock Heaven i Trondheim rett før jul. Hvordan gikk det?

Øyvind: Syntes det var jævlig fett! Bra oppmøte og god stemning. Dessuten hadde vi fått med oss veldig fete band, så stor cred til The Sickening og Irr også som gjorde det hele til en fantastisk kveld.

Andreas: Jævlig kult vorspiel. Trur jeg var på konserten også…

Cleaver_live_Inferno_12.jpg

Metalscenen i Trondheim, hvordan er den for tiden?

Øyvind: Det skjer vel mer i metallscena i Trondheim enn det har gjort på lenge. Trondheim Metal Fest er jo blitt en stor greie og plenty av band som har dukka opp i tillegg til en del av de gamle traverne som fortsatt holder det gående. Mye fett, selv om jeg ikke er like oppdatert på den lokale mettallscena som jeg en gang var.

Andreas: Metaaall!!!  Trooondhjeeemm!!!

Cleaver deler medlemmer med Chton. Går det smertefritt eller er det mye knøvvel og slossing?

Øyvind: Knøvvel og slossing er death metal! Så ja, en hel del knøvvel og slossing. Det er både fordeler og ulemper med å dele medlemmer som vi gjør, men syntes nå uansett at vi har så pass ulik identitet og musikkstil i de to banda, så ikke noe trøbbel på den måten.

Andreas: Mmmmmhh, jeg spiller i Cleaver…

Ellers noe fornuftig å komme med fra Cleaver-leiren?

Øyvind: Fornuftig var vel kanskje å håpe på litt vel mye, men vi kikker allerede fremover vi og planer er det mye av. Musikkvideo er vel neste punkt på lista og det ser vi jo frem til. Ellers har vi tre nye låter spilt inn som vi har plan om å mekke en EP ut av etter hvert og vi er allerede i gang med å spille inn låter til ny skive. Så ting skjer med Cleaver!

Andreas: Øøøøhhhh….

http://cleaverband.com/

http://www.myspace.com/cleaverdeath

https://www.facebook.com/Cleaverband