WARBRINGER – Amerikansk thrash

WARBRINGER – Amerikansk thrash

WARBRINGER er et amerikansk thrash metal band som ble dannet i 2004. De er for tiden aktuelle med sitt fjerde studioalbum kalt "IV: Empires Collapse". Eternal Terror skribent Karina Cifuentes tok kontakt med dem for å sjekke ut ståa i Warbringer-leiren.

Warbringer_IV.jpg

Hva kan vi forvente av deres siste album "IV: Empires Collapse"? Blir den lik den forrige når det gjelder stil og lydbilde?

Det er fortsatt Warbringer, men vi har utfordret oss selv. Vi har blitt mer voksne og tatt med nye opplevelser og innflytelser fra de siste to årene.

Vi har to nye musikere i bandet også, bassist Ben Mottsman og gitarist Jeff Potts (begge fra Mantic Ritual). De har kommet med nye ideer. Vi har samarbeidet mye mer på dette albumet, alle har bidratt og vi valgte å ikke begrense oss innenfor sjangeren vår. Warbringer har alltid prøvd å utvikle en egen stil til tross for at vi har tatt med elementer fra andre genre også. Folk som har hørt plata sier at de hører black metal, punk, progressive og tradisjonell metal i de nye låtene.

Dere valgte å jobbe med Steve Evetts som produsent på den nye plata også, men hvorfor fikk han ikke miksejobben denne gangen?

Vi valgte Steve igjen fordi vi var veldig fornøyd med det han gjorde med den forrige plata og det er første gang vi bruker samme produsent to ganger. Steve er en veldig bra fyr som har masse musikalsk og teknisk erfaring. Han utfordrer oss hele tiden så vi kan levere så bra som mulig i studio. Han bor bare en time unna så det gjør det hele mye enklere enn hvis vi skulle spille inn i Oakland for eksempel. Vi ville at Steve skulle mikse plata også, men det var et problem fordi han måtte mikse nye Sepultura og vi kunne ikke vente til han var ferdig fordi vi ville gi plata i 2013. Steve anbefalte Bret og tok risken siden han ikke hadde gjort noe så heavy før, men han mikset det og ga oss noen samples og vi var veldig fornøyd med resultatet så vi ga oppdraget til han. Vi tror han gjorde en veldig bra jobb.

Er det noen gjestemusikere på denne plata også?

Nei, vi brukte ikke noen gjestemusikere denne gangen. Vi følte at vi måtte ha alt original og siden det var skrevet av bandet så det føltes bare riktig at alt skulle spilles bare av oss. Det hjelper oss også å få en mye bedre perfomance live. På våre to første album hadde vi James Rivera (Helstar) og Gary Holt (Exodus) som gjestemusikere.

Warbringer_14_2.jpg

Dere turnerte i Sør Amerika for første gang i 2013. Det sies at det er en spesiell plass å turnere i. Skjedde det noe spesielt der som dere vil dele med oss?

Ja, vi kunne endelig spille der etter å ha prøvd i mange år uten å lykkes. Vi har vært i alle andre deler av verden, men det var vanskelig å få gigs i tradisjonelle metal-land som Brasil, Argentina og Chile. Vi spilte i Mellom-Amerika og den nordlige delen av Sør Amerika. Vi vil tilbake ditt fordi det var interessant å se forskjellige kulturer og spise annerledes mat og ikke det minst å drikke lokalt øl! Det som er alltid overraskende er at uansett hvilke økonomiske, sosiale eller kulturelle forskjeller man har så kan man uansett forstå hverandre pga metal.

Bortsett fra albumet ditt, så hva er det du hører på i disse dager?

Masse klassisk metal, ikke så mye nytt. Men av det lille jeg hører som er nytt så liker jeg Black Breath, Vektor, Exmortus, Witchaven.

Fortell oss mer om komponeringsprosessen og hva som inspirerer dere til å skrive musikk.

Alle ble bedt om å ta med seg ideene sine i øvingslokalet og vi avtalte at det skulle ikke være noen begrensinger. Carlos kom med fem sanger, Laux med fire og Ben, Jeff og jeg med en. Det vi gjorde var å finpusse alt sammen med å øve masse sammen og til slutt skrev vi tekster som var inspirert av musikken selv.

Skal dere lage noen cover-låter til dette albumet også?

Vi liker egentlig ikke å ha med coverlåter på platene våre i, men Century Media spør alltid etter bonus tracks så vi bare lager dem veldig fort. Vi har noen oldies denne gangen, det er Led Zeppelins "Communication Breakdown" og Credence Clearwater Revivals "Traveling Band." Vi vet ikke hvordan de skal bruke dem, det er opp til plateselskapet å bestemme.

Warbringer_14_1.jpg

Hva er hovedtema i tekstene på IV: Empires Collapse?

Det er aktuelle hendelser som skjer i USA og i andre deler av verden. Hvordan samfunnet kollapser, dårlig økonomi og korrupsjon i myndighetene. Mange av sanger har disse temaene, men dette er ikke et konseptalbum av den grunn. Det er andre sanger som er mer morsomme som "Iron City" og andre litt mer creepy og bad-ass som "Leviathan" eller "Dying Light"

Hva med artworken, hva symboliserer den og hvordan er den relatert til tekstene deres?

Vi bestemte oss for å ta en annen vei denne gangen. Vi liker de tre første platecovrene våre, men vi ville gjøre det mye enklere og uten så mange detaljer denne gangen. Vi følte at hvis vi skulle ta sjanser med musikken så kunne vi gjøre det med artworken også så folk kunne vite på forhånd at denne plata skulle være annerledes. Vi trodde at vi hadde utviklet oss videre og vokst allerede med "Worlds Torn Asunder", men folk tok det som en fortsettelse av "Waking into Nightmares". Denne gangen er det annerledes på alle måter og vi valgte en ukjent artist og vi likte resultatet veldig godt. Når det gjelder videoen, så jobba vi med en regissør og kameramann som var ukjente fordi vi liker å gi folk sjanser til å utmerke seg.

Når kan vi se dere her i Europa og hvem skal dere turnere sammen med?

Vi skal turnere i Europa i januar og februar sammen med Iced Earth. Vi er veldig lyst til å komme tilbake dit og prøve å få stadig nye fans.

Er det noe mer du er lyst å si?

Takk for muligheten dere gir oss for å bli intervjuet og en stor takk til alle som har allerede kjøpt plata! Vi håper alle liker den.

Warbringer_14_3.jpg