TRONDHEIM METALFEST 2014

TRONDHEIM METALFEST 2014

Trondheim Metalfest ble en av de store vinnerne på festivalfronten i Norge i fjor med sine konserter med GOJIRA, HATEBREED, NAPALM DEATH og ANAAL NATHRAKH. I år har det skjedd endringer, både når det gjelder hvor festivalen skal avholdes og antall venues som blir benyttet. Årets festival blir arrangert 6. til 8. mars på Clarion Hotell & Congress Trondheim. Der ligger de to største scenene. I tillegg blir scenen på Rockheim benyttet som tredjescene. Hvilke fire klubbcener som skal benyttes i år, er i skrivende stund ikke annonsert.

Etter fjorårets knallsuksess var det nok flere som tvilte på om Trondheim Metalfest skulle klare å toppe lineupen fra i fjor. Men med DEVIN TOWNSEND PROJECT, AT THE GATES og BEHEMOTH øverst på plakaten i år, er det ingen grunn til bekymring. Med flere andre godbiter som ELECTRIC WIZARD, KEEP OF KALESSIN, TESSERACT, CALIBAN, AEON, BLEED FROM WITHIN, ORDEN ORGAN, INSENSE, TRIOSPHERE og MAMBO KURT blir det nok fest i år også.

Behemoth2013d.jpg
BEHEMOTH
 

De største trekkplastrene i år er som nevnt DEVIN TOWNSEND PROJECT, BEHEMOTH og AT THE GATES. De to førstnevnte er på fredagen mens At the Gates blir å se på lørdag. Det har kommet fram i et intervju med Nergal at dette blir mest sannsynlig den eneste konserten Behemoth gjør i Norge i år. Sjansen for å få se de andre to andre steder her til lands i løpet av året, er vel heller ikke så veldig stor.

 

Pil.gif
 
 
INTERVJU MED FESTIVALSJEF
 
EIRIK TILLER
 
(av Rune Grande)
 
 
 TMF_Eirik_14.JPG

Trondheim Metal Fest har i år flyttet fra Verkstedhallen til Clarion Hotel & Congress Trondheim på Piren, eller fra Svartlamon til å bli en hotellfestival. Hva betyr dette for festivaldeltagerne? Hvilke endringer blir mest markante?

Kanskje den største endringen er vel at selve festivalområdet er større og mer romslig. Vi er stadig på utkikk etter endringer som kan gjøre festivalopplevelsen bedre for både publikum og artister, og på denne måten blir det jo litt sånn «all-inclusive» feeling, da hotellet tjener som både konsertscene og overnatting for publikum, som for øvrig er Norges største konferansehotell.

Har det skjedd store organisasjonsmessige endringer for Trondheim Metal Fest pga. denne flyttingen?

Nja, kanskje ikke store forandringer, men mer naturlige forandringer som forutsettes når man skal ta steget fra «hobbyfestival» til «seriøs» festival. Nå har vi både startet AS og fått inn flere kompetente folk i ulike roller. Men vi er fortsatt den samme vennegjengen som startet festivalen og vi velger å tviholde på den høye dugnadsånden som satte det hele i gang.

Fallhøyden er stor etter fjorårets suksess. Klarer dere å overgå fjoråret?

Ja, det vil jo vise seg det da. Det kommer jo helt an på publikum, både lokalt og nasjonalt. Vil vi ha en rendyrket metallfestival i Trondheim som jobber knallhardt hvert år for å få store band til byen, samt være en arena som bidrar til å pushe «up-and-coming» lokale band som selv jobber hardt og virkelig fortjener all oppmerksomhet? Vel, som jeg sa, det kommer helt an på publikum. Vi har i hvert fall prøvd så godt vi kan for å legge alt til rette for en festivalopplevelse utenom det vanlige og vi er ganske sikre på at denne helgen vil gi samtlige bakoversveis!

Det er annonsert sju venues i år. Hvor blir disse?

I år kjører vi to store scener inne i kongresshallen på hotellet, Main Stage og Terrorizer Stage, og en Rockheim Stage på Rockheim museet som vil ha fri aldersgrense. I tillegg kjøres det klubbscener på Blæst, Fru Lundgreen, Familien, Rock Heaven og to scener på Kultursenteret Isak på torsdag 6. mars.

Hotelpakkeløsning for en og to personer, hva inkluderes i disse?

Her er det inkludert overnatting fra fredag til søndag, samt landets beste hotellfrokost hver morgen. Kokken lager også en custom omelett til deg, anbefales på det sterkeste! Inkludert er også da 2-dags pass som gjelder for begge hovedscenene og Rockheimscenen. Viser man frem festivalarmbånd, får man også rabattert inngang på Rockheim museet og badelandet Pirbadet.

Trondheim Metal Fest har kjørt konserter med fri alder på Isak. Hva kan dere tilby kidsa i år?

Vi kjører på med det gode samarbeidet med Isak også i år. Men, vi har også valgt å gjøre scenen på Rockheim tilgjengelig for alle med fri aldersgrense. Dette fordi vi ønsket at også de under 18 år skal få anledningen til å få med seg noen av de større banda på festivalen. Det er en ganske stor risiko for oss som festival å ta med tanke på det økonomiske, men hva gjør vi ikke får kidsa? De er jo metallheads de også, akkurat som oss «gamlinger», hehe.

 

AtTheGates_13.jpg
AT THE GATES

 

Hvordan har billettsalget vært så langt? Får du trønderne til å handle inn billetter på forhånd? Er de like trege som de pleier eller sørger band som Devin Townsend Project, Behemoth og At the Gates at de sikrer seg billett i god tid?

Heh, tja, hva skal man si? Dette blir vel å være et evig mysterium. Av alle billetter vi har solgt til nå, så er kanskje 30% fra Trøndelag, noe som er nokså skuffende. Men vi vet jo at de kommer sigende etter, som de har gjort år etter år. Sånn generelt sett går billettsalget bra, og det løsnet veldig etter nyttår. Husker jeg fikk en del «klagemeldinger» fra lokale folk som ikke fikk kjøpt billett i fjor, da det ble utsolgt. Så oppfordrer samtlige til å hive seg rundt, dette blir tidenes fest i barteby!

Har du noen oversikt over billettsalg til folk utenbys eller utenlands? Er det noen større endring der i forhold til tidligere år?

Ja, så absolutt. Vi ser helt klart en tydelig trend her av folk verden rundt som plukker opp festivalen. Og vi har enda til gode å markedsføre oss i utlandet, men dette blir noe vi kommer til å ta tak i etter årets festival, definitivt. I år kommer det folk både fra Japan(!), Ukraina, Spania, Italia, Tyskland, Sverige, England, etc. Helt fantastisk!

Mambo Kurt utenfor Tyskland, hvordan blir det?

Haha, ja, det var vel litt av en booking for de fleste, eller hva? Det var helt tilfeldig at jeg så han spille da jeg var på et bransjetreff i Hamburg. Hadde hørt om han tidligere, men han lagde jo så fantastisk bra stemning, at dette måtte vi ha på festivalen! Vi liker å overraske, hehe.

Hvem er du mest fornøyd med å ha booket til årets festival? Hva er du mest frem til å se selv i år?

For meg blir nok At The Gates årets høydare, helt klart. De er et band som har betydd mye for meg personlig, og da ikke minst «Slaughter Of The Soul» plata, og det tror jeg ikke at jeg er alene om. Ellers, så blir det jo også helt vanvittig med både Devin Townsend og Behemoth etter hverandre! Gleder meg også stort til Wolfheart fra Finland og italienske Hour Of Penance. Det blir også avskjedskonsert med Benea Reach, noe jeg tror vil bli meget spesielt. Etter 10 år gir de seg, men spiller hele to konserter under festivalen.

Er ellers alt klart for en heidundrande fest i Trondheim 6. til 8. mars?

Ellers er alt på stell her ja! Det er bare å glede seg, og har du ikke knabbet deg billetter enda, så kan du gjøre det her: https://tmf.hoopla.no/sales/tmf2014tickets/

 

Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

2 DAGSPASS fre & lør inkl hotel 1 person VIP: UTSOLGT
2 DAGSPASS fre & lør inkl hotel 2 person VIP: UTSOLGT
2 DAGSPASS fre & lør inkl hotel 1 person: NOK 2870,-
2 DAGSPASS fre & lør inkl hotel 2 person: NOK 4345,-
2 DAGSPASS fre & lør: NOK 1235,-
DAGSPASS Mainstage fre: NOK 720,-
DAGSPASS Mainstage lør: NOK 720,-
DAGSPASS Rockheim fre: NOK 375,-
DAGSPASS Rockheim lør: NOK 375,-
Klubbpass tors: TBA

Festivalpass og dagspass til Mainstage og Rockheim kjøper du hos Hoopla.no

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Årets festivalhotell er naturlig nok Clarion Hotell & Congress Trondheim, ettersom festivalen arrangeres der.

Her kan du sjekke 25 andre hoteller i Trondheim

 

DevinTownsendProject_14.png
DEVIN TOWNSEND PROJECT
 

Program:

 

TMF_banner_torsdag.jpg

TBA

 

TMF_banner_fredag.jpg

Main Stage

Behemoth
Devin Townsend Project
Triosphere
Benea Reach

 

Terrorizer Stage

TBA
Orden Ogan
Rising Dream
In Mourning

 

Rockheim Stage

Bleed From Within
Benea Reach (last show ever)
Insense
Cypher16
TBA

 

TMF_banner_lordag.jpg

Main Stage

At the Gates
Electric Wizard
Tesseract
Hour of Penance

 

Terrorizer Stage

A Pale Hore Named Death
Caliban
TBA
Wolfheart

 

Rockheim Stage

Chelsea Grin
The Browning
Akarusa Yami
TBA
Band Battle Winner

 

Pil.gif

 

FESTIVALPLAKAT
 
 
TMF_14_poster.jpg