Hva skjer med UFFA? – Del 2

Hva skjer med UFFA? – Del 2

For litt over tre år siden brant Uffahuset i Innherredsveien ned og Uffa-folket mistet sitt tilholdssted. Etter mye krangling og møter med Trondheim Kommune er nå endelig nytt hus oppført. Kafe, Bokkafe og konsertlokalet er så vidt startet opp og for å følge opp vår artikkel om Uffa fra 03.03.2011 kommer nå her en oppdatering fra Uffa/Ben Holm.

Hva har skjedd med Uffa gjengen fra brannen og fram til i dag?

Etter brannen klamret vi oss til tomta i en bitteliten arbeidsbrakke. Kommunen tenkte disse få kvadratmeterne skulle holde til cafe, kjøkken, bokcafe og oppholdsrom for omtrent 20 ungdommer på ubestemt tid, som viste seg å bli på to og et halvt år. Vi hadde enda to øvingsbrakker som hold musikken i live samt noen svette intimkonsærter. Til tross for omstendighetene har vi arrangert to open air pøbelrocker, flere demonstrasjoner og aksjoner, kjeppjaget nynazister ut av sentrum, kunstutstillinger, graffiti og mye mer! På siden har vi jobbet/kranglet med kommunen om det nye huset. Hvorvidt vi skulle få bli på tomta og om det er mulig å bygge et enkelt hus innenfor forsikringssummen på 4,5 millioner var sentrale spørsmål som vi mente var åpenbare. Vi krevde å bli på tomta som har vært vår i 30år og la fram flere forslag til å bygge billige alternativer, i stedet for å bli dyttet vekk fra tomta for å la kommunen profitere på en påsatt brann. Over 2år etter brannen begynte ting å falle på plass da en brakkerigg på ca 42 brakker ble funnet i Stavanger og fraktet hit. I 2013 gjennomførte vi vår første pøbelrock innendørs i det nye huset! Så langt har vi startet opp vegan/vegetarcafeen igjen, bookinggruppa «UFFA Naboklage booking», bokcafeen, øvingslokalene og konsærter, og mere blir det!

Har Uffa miljøet og musikkmiljøet lidd noe i tiden de har vært uten hus?

Ja og nei, noen har falt fra og noen har kommet til. Bandbrakkene gjorde det mulig for band å holde koken og brakka vi hadde fungerte som et provisorisk møtepunkt. Til tross for det har miljøet klart seg. Folk har holdt motet oppe og vist mye engasjement, vi har også fått utrolig mye støtte og solidaritet fra ungdomshus, organisasjoner, band osv og det har uten tvil hjulpet oss gjennom prosessen.

Uffa_2_2.jpg

Det nye huset – hva kan du si om det? Hva inneholder det av fasiliteter?

Det nye huset har to etasjer, med trappehus på begge sidene. I første etasje har vi kjøkken, cafe, en liten bokcafe og konsærtsal. I andre etasjen har vi flere store og mindre rom som vil fylles med den aktiviteten folk vil ha på huset. En større bokcafe, frisør og mørkerom er noen eksempler, i tillegg har Motmakt fått lokaler her.

Eierskap; er det Uffa som eier huset?

Det er enda arbeid som står igjen før huset er helt færdig og vi får brukerretten. På papiret har kommunen eierskap på tomta som de har hatt siden 80-tallet. Men huset og tomta er vår, og vi lar ingen fortelle oss noe annet!

Er Uffa fortsatt et fristed?

Absolutt! Det er og vil være ett autonomt all-aktivitetshus styrt av de som er aktive på huset.

En viktig ting for band som ønsker å øve er øvingslokaler? Er alt på plass der?

Vi har fått to splitter nye og meget fancye øvingsbrakker, nesten alt av utstyr til både øvinger og konserter klarte seg gjennom brannen og tiden uten hus. Noe må fikses men gjennom støttekonsærter og lignende har vi fått inn masse penger øremerket til lydutstyret. Flere band har allerede begynt å ta i bruk de nye brakkene.

86a735f05f0d6043c63c0b23f09851b3.jpg

Er det noen store endringer med driften av huset?

Nei, det er fortsatt flatt styre og allmøte er enda det styrende organet.

Cafe? Hva skjer der og hva kan tilbys?

Cafeen er nylig startet opp og vi kan tilby byens billigste vegan og vegetarmiddag til tredve spenn tirsdag til torsdag fra 1700 til 2100! Du kan nyte den til god musikk, mens du løser vårt Pøbelrock kryssord eller ta en kopp kaffe og en vaffel over kickerbordet!

Hva mangler inne i huset? Er alt på plass?

Vi har enda ikke malt utsiden eller hele andre etasje, som er langt fra ferdig innredet. Vi er på veldig god vei men mangler enda en del småting. Asjetter, møbler, bestikk, glass, kopper, verktøy osv er ting vi alltids kan trenge mere av. Dette er et hus for framtida!

Er booking i gang? Blir det konserter der fremover?

Ja bookingen er i full rulle! UFFAs Naboklage Booking heter den og 25. januar kaster vi oss rundt med vår tredje konsert siden Pøbelrocken. Vi jobber med konserter helt fram til sommerferien i tillegg til Pøbelrock 2014 som bil 15-17. mai!

 

Uffa_Pobelrock_13.jpg
Fra Pøbelrocken 2013
 

Pøbelrock 30 år ble gjennomført i fjor. Hvordan gikk det?

Det kunne nok ikke vært bedre. Ikke bare var værgudene gavmilde men det kom utrolig mange folk alle tre dagene. Det så skummelt ut da det var 5 timer til første band og huset hadde enda ikke fått strøm men vi rakk det. Det var koselig, skittent, slitsomt og utrolig gøy akkurat som en pøbelrock skal være.

Var det godt å få komme innendørs på egen tomt igjen?

Ja! Cafeen og konsertsalen minner overaskende mye om det gamle huset og stemninga har blitt med. Noen mener kanskje det gamle huset var finere, men det er verdt å nevne at det hadde blitt finpusset og pimpet i 30år og vi har så vidt begynt!

Ble det speil på backstagen?

Nei, vi er alle stygge sammen.

 

Hva skjer med Uffa – del 1