CRIPPLE BASTARDS – Nero in Metastasi

CRIPPLE BASTARDS – Nero in Metastasi

Italiensk grindcores store grunnpilar. Cripple Bastards ble dannet tilbake i 1988 og har i løpet av sine første 25 år sluppet ca 50 utgivelser. De fleste av disse er splitter, men bevitner et aktivt band med stor produktivitet. Bandet slipper i disse dager sin åttende fullengder og nå har gutta endelig fått litt tyngde bak seg på plateselskapfronten også. Relapse Records må vel sies å være ledende på grindcorefronten. Eller for å si det på en annen måte; uten Relapse tror jeg grindcorefans hadde måtte slite mer med å skaffe seg god grindcore på fysisk format. Men nok om det.

Jeg har egentlig aldri bitt meg noe stort merke i dette italienske bandet. Litt forutinntatthet om at italiensk metal ikke helt er min greie har det garantert vært, men det er likevel gøy å oppdage at et band som har holdt på i 25 år faktisk er jævlig bra. Flau er jeg ikke, selv om jeg sikkert burde vært det.

Det handler her om veldig kjapp grindcore med litt brytninger her og der med litt hardcore, litt punk og litt mer death metal-orienterte partier. På grensen til det totale kaos et par ganger, men det er bare kos. Du blir litt sliten og lei etter tre runder med denne intensiteten Cripple Bastards har i musikken sin. Skiva er noe lengre enn en vanlig grindcoreskive serru. Den klokker inn på nesten 37 minutter og det funker med en runde eller to, men noe mer blir litt i meste laget.

Det er ei bra skive. Låtene er varierte, også i lengde. De varieres fra 6 sekunder til over 9 minutter. Vokalen er sint men også mer variert enn hva du forventer av et grindcoreband. Språket som brukes er italiensk, men det gjør egentlig ikke så mye, da det ikke er den letteste sak i verden å høre hva signore Guilio the Bastard spyr ut av eder og galle.

Det er litt vanskelig å ammenligne Cripple Bastards med andre band lik at man skal få et visst inntrykk om hva dette handler om. En krysning mellom Ratos de Porao, Rotten Sound og det man kan komme på av fransk grindcore. Det er det beste jeg kan komme opp med her og nå. Verdt en liten lytt.

http://www.cripple-bastards.com/

http://www.relapse.com/