WHERE ANGELS FALL med releaseparty (14/2)

WHERE ANGELS FALL med releaseparty (14/2)

FRE 14 FEB KL.20.00 CC 100,-

 

WHERE ANGELS FALL
Release-Party for "Redemption"
+
ACELSIA + ASSIMILATE

 
Where Angels Fall er godt kjent i Norges Goth og Metal-scene fra både store og små venues som bl.a. John Dee, Rockefeller
og Quartfestivalen hvor de satt spor etter seg som et energisk og stødig live-band.
Nå feirer de utgivelse av skiva med stor fest sammen med Doom-Metal bandet Acelasia og Industrial Metal-bandet Assimiliate.    

WHERE ANGELS FALL – "Redemption" – Ti låter for å feire ti år som band!
Where Angels Fall er godt kjent i Norges Goth og Metal-scene fra både store og små venues som bl.a. John Dee, Rockefeller og Quartfestivalen hvor de satt spor etter seg som et energisk og stødig live-band.

De har delt scene med svirebrødre og søstre som Mortiis, Malice In Wonderland, Theatre Of Tragedy, Mortal Love og Inkubus Sukkubus. Redemption er Where Angels Falls tredje fullengder album. Og hvilket album! Ti fete spor med groovy gitardrevet metal med symfoniske og industrielle elementer.

Norske Where Angels Fall slapp sin første EP (Dies Irae) i 2004, etterfulgt av to fullengdere (Illuminate i 2006 og Marionettes i 2008), samt en singel (Indifferent, utgitt digitalt i 2009).Med Redemption tar Where Angels Fall det beste fra røttene i 2004 med det beste fremtiden har å by på.

Redemption er produsert av André Bendigtsen og mikset av Øyvind Larsen hos Lionheart Studio & Production. Dette resulterte i et detaljert men kraftfullt, klart og åpent lydbilde. Kort og godt er dette bandets beste album hittil. Singelen Senseless ble sluppet på alle digitale plattformer i midten av desember 2013. De ti sporene på Redemption er komponert av André, Eirin, Espen og Kristian, og Eirin har stått for samtlige tekster og melodier denne gangen. Trommene er innspilt av Jarle "Uruz" Byberg (Urgehal, Nattsol, Vulture Lord, So Much For Nothing m.m.).

Albumets cover er maleriet "Catching The Light" av den norske kunstneren Truls Espedal (som blant annet har stått for frontcoveret til band som Theatre Of Tragedy og Enslaved). Tekstheftet som følger med inneholder ti fotoillustrasjoner av vår egen "Master of Visual Communication", Morten Normann Larsen (www.normann.co.uk). De ti illustrasjonene reflekterer og aksentuerer det tekstmessige innholdet i hver sang.

Where Angels Fall anbefales for fans av blant annet Lacuna Coil, Theatre Of Tragedy og Tristania, og er nå klare som aldri før for å presentere nytt og gammelt material fra scenekanten, hvor enn det skal være. Bandet er nå i gang med å booke konserter for 2014, og vil annonsere konserter etter hvert som de blir bekreftet. Gi beskjed til din lokale konsertarrangør!
http://www.facebook.com/whereangelsfall
http://www.whereangelsfall.com


ACELSIA – en stille storm!
Acelsia er et Oslo plassert hardrock band med elementer fra Pop, Indie til Doom. Musikken er kontrastfyllt og stemningsfull. Bandet kjennetegnes av kontrasten mellom det stille, vare, tunge og støyende sterke melodier – og vokalist Malenes klare stemme.

Acelsia har spillt sammen høsten 2007 og så smått begynt å skape seg et navn rundt om i Norge og fått flere gode anmeldelser for både musikken og konsertene sine. Høsten 2009 var de nominert til musikkbladet Musikkpraksis MP-prisen i kategorien Live.

Etter den kritikerroste ep-en "Quietude fra 2010 gikk bandet i oppløsning, men primus motorer og låtskriverduo Malene Markussen og Odd Henning Skyllingstad var utålmodige på å vise verden sine nyskrevne låter og spillte selv inn sin første fullengder "Don´t Og Where I can´t Follow" høsten 2012 med slipp i jan 2013. Her gikk duoen tilbake til et mer alternativt, oppløftende og emosjonelt pop/rock uttrykk med personlige tekster og harmonier. Med seg fikk de Morten Granheim på bass, Henning Ramseth på gitar (Ramzet/Return) og Eskil Håkonsen på trommer og fikk gjennomført en Norges-releaseturné.
http://www.facebook.com/acelsiaband
http://www.acelsia.com


ASSIMILATE – Industrial Melodic Metal!
Assimilate startet som et digitalt soloprosjekt av trommis "OK" da han hadde snudd alle steiner i jakten på de gode musikere å lage storslagen industriell Metal med.
I ren frustrasjon lærte han seg datamaskinens komponistmuligheter fra scratch og til å leve ut et helt band alene. Alikevel måtte det en gitarist av kjøtt og blod og et gitarriff til, før hans første låt "Deconstructor" i 2010 var et faktum, men derfra og utover ble alt av gitar og trommearrangementer komponert på laptoppen.
Til slutt satt han på en bunke egenkomposisjoner som måtte ut i dagens lys.

Responsen av rosende ord eksploderte fra første stund.
OK´s låter ble kjapt tatt inn i varmen av likesinnede og etter hvert fallt OK´s drøm på plass om å endelig få dannet Assimilate om til et bandprojekt. Kjemien stemte godt da vokalist Kjetil kom inn med både den rette vokalprakt og den samme visjon for låtskriverkunst, samt at gitaristene Kim og Jan både hadde lydvegg og rett teknikk inne for OK´s musikalske univers. Med multitalentet Stig på bass og erfaring nok til å bli kallt Norsk Metal-legende har kvintetten funnet tonen innen "Industrial Meldic Metal" og er i disse dager endelig svangre med sin første utgivelse.
http://www.facebook.com/pages/Assimilate/254723524552290
https://soundcloud.com/assimilateofficial

 

Gamla_logo.png