THE GOOD, THE BAD AND THE ZUGLY – Bergen – Kvarteret

THE GOOD, THE BAD AND THE ZUGLY – Bergen – Kvarteret

Alt var klart for en skikkelig punk og hardcore kveld på kvarteret. For mitt vedkommende har jeg mest erfaring med å se punk og hardcore band i den lille speilsalen. Her blir du nesten nødt til å moshe, uavhengig om det vil det eller ei. Den lille hybelen speilsalen blir fullstappet ganske fort, så det var med en viss spenning at jeg gikk til den store scenen Tegleverket, for å bivåne punk i all sin prakt.

Kambodsja var først på og det kan være en utfordring å gå på først for et hvert band. Den rådende loven innenfor vorspielkulturen sier at du er i pyse hvis du stikker ut klokka 2200. Kambodsja fra Drammen er ikke «ompa ompa», men er preget mer av lange instrumentale partier og elementer som er mer introverte. Dette er kanskje ting som lett kan bli avfeid som shoe gaze og sånne ting, men det er for overfladisk. Bandet spiller bra, men det er en konsert som er preget av at salen er ganske tom.

Bone Shakers er neste band ut. De er definitivt i ompa ompa kategorien og er på hjemmebane. Salen fylles opp og bandet spiller fletta av samtlige som er tilstede. Det er et helt sinnsykt driv på de og det er fengende som bare faen! Det er kun en pinlig episode og det skyldes vaktetaten på kvarteret. Vokalisten i Bone Shakers pleier alltid å ta en røyk på scenen som en del av showet. Dette fikk scenevaktene til å ta affære og en av vaktene gikk på scenen for å få røyken stumpa. Er vi i forpult California eller? Bra konsert, men fuck vaktene er min dom.

The Good, The Bad and The Zugly spiller opp til dans og det gjør de SINNSYKT bra. Vokalisten er overalt og hopper ut blant publikum. Det er slik det skal være på en punk konsert av en viss størrelse og bandet gjennomfører konserten på en glimrende måte. Lyden er god, folk er med og moshinga er i full sving. Det er lite pusterom og låtene pøse på og hvis det er noe som sjarmere en østlending i Bergen, så er det harselerende vitser om akkurat den byen. Hva sa bergenserne da tyskerne invaderte? Finn det ut neste gang bandet spiller.